K rukám paní ministryně Jany Černochové aneb to by si měl každý přečíst

Vážená paní ministryně, paní Černochová.

Měl bych se představit, slušnost mi to velí. Jmenuji se František Strnad, jsem ročník narození 1957, prodělal jsem vojenskou základní službu a do civilu jsem odešel jako desátník.

Otec byl výstrojním náčelníkem divize v Č.B. a maminka pracovala na Tajné spisovně u dělostřeleckého pluku v Č.B. To jen na doplnění, že o vojně něco málo vím. Nejsem modroknížkař. Mám tři děti, dceru a dva syny, čtyři vnoučata.

Důvodem, že se na Vás obracím, i za předpokladu vidiny, že můj e-mail nebudete číst, byla zaslaná textová zpráva, kde jedna dáma oslovila premiéra ČR. V textu stálo, že Vy a Vaši podřízení chystáte soupis občanů, kteří by, pokud by se něco dělo, co by ohrožovalo bezpečnost státu, mohli nastoupit do domobrany. Zda soupis a sčítání probíhá, je nepodstatné. Upřímně, jsem rád, že se na mne branná povinnost nevztahuje. A vysvětlím.

Nikdy jsem nekoketoval s tím, že bych emigroval. Vláda jedné strany mi ležela hodně v žaludku. Československo jsem vždy považoval za svou vlast, a byl jsem ochoten se za ni postavit. Byl jsem hrdý na um českých rukou, historii, přírodu, památky, sportovce, výtvarníky, lékaře, vědce.  V textu té paní mimo jiné stálo, co by domobrana měla chránit. Zahraniční kapitál, banky, obchodní řetězce, firmy, vládu, poslance? Když nastal moment, kdy byl na spadnutí plánovaný útok na Doněck, Luhansk a Krym, a RF došla trpělivost, a nastal otevřený konflikt RF a UA, pan premiér prohlásil, že „jsme ve válce“. K němu se přidali další ministři, včetně MO. Dění na UA sleduji od konce roku 2013.

Viděl jsem, co se stalo v Budově odborů, v Oděse, 2.5.2014. Viděl jsem videa a fotografie z UA, kde se šlo s pochodněmi a symboly svastiky. Pochopil jsem, že „býti ve válce“, je z úst pana premiéra myšleno tak, že si patrně vezmeme pochodně a přidáme se na stranu těch, kteří propagují něco, s čím bojovala Rudá armáda, a následně, ze strachu Západu, že by Sověti osvobodili celou Evropu, i USA. (Dostal jsem fotku památníku padlých, sovětských vojáků ze hřbitova v Č.B. Byla z 2.11. t.r., dne Památky zesnulých. K pomníku chodili občané, někteří se poklonili a společně s ostatními zapalovali svíčky.)

Nenapsal jsem ruských vojáků, protože jednotky, které osvobozovaly naše území, byly z 2. ukrajinského frontu, následně z 1. a 4. ukrajinského frontu. Jsem hrdý na ty, kteří k památníku došli a uctili památku. Když 24. února začala SVO, tak starší syn vážně uvažoval, že půjde na UA bojovat. Rázně jsem mu vysvětlil, ať zachová chladnou hlavu, že se jedná o kroky, které již od Majdanu smrdí Západem, a nechat se zabít v důsledku manipulace „oficiálních sdělovacích prostředků“, je na výprask. Neodjel, a jsem tomu rád. Všemu co následovalo, co se děje, jsem z hloubi duše nerad, včetně všech, i Vašich, prohlášení.Také z toho, jak se bezostyšně lže. Posílat do konfliktu munici, ruční zbraně, které rozdává prezident UA na ulicích, tanky, raketomety… V celkové výši desítek miliard, je trestuhodné. Kdo začal? Kudy se přesouvala, a jaká technika na východ?

Vlaky, které projížděly republikou v době nouzového stavu, a byl zákaz vycházení, nikdo neviděl (v Čechách se všechno rozkecá), to si premiér, Vy, pan Lipavský, pan Rakušan myslíte, že lid je blb? Paní ministryně, pokud by se v hospodě strhla rvačka, šla jste kolem, v hospodě by byl Váš manžel a syn, tak byste rozbitým oknem házela do hospody lešenářské trubky, aby přestala rvačka? UA podepsala Minské dohody II. Za účasti RF, Francie a Německa. I o tom si někdo myslí, že to lidé nevědí, že neví, co bylo předmětem, co se mělo dodržovat, kdo měl dohlížet na plnění? Kolik z toho bylo respektováno? Doněck a Luhansk byl ostřelován, byly ničeny školy, rodinné domy, granáty trhaly civilistům nohy, ruce, ti lidé umírali vykrvácením. Výsledkem bojů bylo 14 tisíc mrtvých. (Pozn. Naší Pravdy: viz ZDE)

Slyšela jste o „Uličce andělů“, kde jsou pochovány děti, které zahynuly na straně rusky hovořících Ukrajinců? Pokud někdo žije v domnění, že 1. cesta pana premiéra do Kyjeva skutečně proběhla, tak si stačí zjistit, dle jízdního řádu, kolik hodin trvá jedna cesta, a má jasno. Opět lež!!! Válku vyhlásila současná vláda svým obyvatelům, i tím, že neříká pravdu. Aby si „něco pojistila“, tak MV, s panem Rakušanem včele, muselo vytvořit odbor pro pravdu, a znemožnit přístup na WEBY. Ptám se, pokud mám volební právo, pokud jsem veden jako svéprávný, pokud mohu volit toho, koho chci, tak co mi má kdo říkat, co mám číst, psát, poslouchat, když průhledně a školácky lže premiér? Pan Lipavský, Vy a Vaše ministerstvo?

Děti Donbasu: Alej Andělů (zesilte zvuk)


Vážená paní ministryně,

je jedno kdo to řekl, ale prohlásit, že by se na Moskvu měla hodit atomová bomba, je na telefonát Dr. Chocholouškovi. Byla jste v zákopu, střílel po Vás někdo, víte, co je PCHOJ, zkusila jste si ho obléci, běhat v něm alespoň dvě hodiny, s plynovou maskou? Víte jak probíhá protichemická očista, zkusila jste strčit hlavu s plynovou maskou do stanu se slzným plynem, abyste si překontrolovala správné nasazení? Dovolím si nevkusnost, pokud byste byla Vy, paní Pekarová, pan premiér, pan Lipavský pod ostrou palbou i jen hodinu, tak máte vyprázdněná střeva, a plné nohavice. Viděl jsem na vlastní oči plnou salvu raketové baterie GRAD (6 raketometů po 40 raketách), země v místě dopadu, obrazně řečeno, vaří. Tam končí všechno, i sranda.

Tam posíláte lidi, vojáky? Je smutným zjištěním, že se s tichým vědomím vládních představitelů cvičí UA teroristé ve VVP Boletice. Je smutným zjištěním, že se profi vojáci, pokud jsou na cvičáku, v přípravě na boj, nedokáží dojít vyprázdnit do lesa a potřebují TOI-TOI!!! To Vám asi nikdo neřekl. Možná ani to, že vyměnit zásobník nábojů kulometu, na bojovém vozidle pěchoty, lze jen tehdy, když se voják vysune otevřeným poklopem. Co zásobník, to další mrtvý voják, ve válce…

Jak vidíte-čtete, tak o ledasčem něco vím. Proto nechápu hysterickou a štvavou kampaň celé vlády. Lidé nikomu z vás všech nevěří. Lež za lží. Když jsem se dozvěděl, co nechal vyvěsit na MV pan Rakušan, tak jsem napsal osobní e-mail na velvyslanectví RF, že se za chování českých politiků stydím, a že občané neuvažují stejně. Řada jich to řekla přímo přede mnou. Bylo by toho na další odstavce. UA nedodržuje nic. Koridor na odvoz obilí po moři byl zneužit na převoz trhaviny, která zlikvidovala část Kerčského mostu. Stejné se stalo při útoku na Černomořskou flotilu. USA letouny AEW&C, které slouží UA k takovým útokům. Britské vedení pozemních operací, přesuny americké, německé a francouzské vojenské techniky přes území ČR. Bojuje UA proti RF, nebo NATO společně s UA proti RF?

S pozdravem Mír bez válečných štváčů.

František Strnad

P.S.

Jen douška. Paní ministryně, nejsem „šmejd, ani ruský troll“, jsem otec dětí a děda vnoučat. Co děláte, se mi ani omylem nezamlouvá. ČR takové jednání stojí ztrátu kreditu. Tento e-mail rozesílám kamarádům, známým, ale i některým poslancům křížem, krážem sněmovnou, aby bylo patrné, že je to jako s tou houpačkou. „Takhle mne můžete houpat, ale takhle NE! “ A také to, že není nutné jít střílet, ale nebát se sdělit své postoje a názory.

Vážení adresáti, přeposílání není v žádném případě trestným činem. Využívám Ústavního práva na svobodu slova. Děkuji všem za čas, který jste věnovali přečtení.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza Ukrajina, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: K rukám paní ministryně Jany Černochové aneb to by si měl každý přečíst

  1. Josef Balatka napsal:

    Pan Strnad to velmi hezky, věcně a rozumně napsal, podepsal bych každé slovo. Kdo podporuje vraždění dětí a civilistů, je terorista a kdo toto vraždění podporuje, se pasuje na stejnou úroveň a jako terorista by měl být souzen bez rozdílu pohlaví a potrestán tím nejtěžším trestem, trestem smrti.

    • admin napsal:

      Pane Balatka, dobrý večer.

      Souhlasím s Vámi. Jen podotknu, že jsme se dožili opravdu těžkých časů. Válečná propaganda dokonce i ze strany českých představitelů je až děsivá. Tohle je opravdu síla (diskuse pod článkem je naprostá katastrofa).

  2. DebilníruSSáci napsal:

    Modlím se k Pánu Bohu a prosím ho o to, aby mne stařecká demence minula a nebo abych radši zemřel. By se nemusely mé děti za mojí stařeckou debilitu omlouvat.

  3. Ivanka Olga Honková napsal:

    Citát: „Vraždí-li kdo národy, neujde oku Božímu!!!“
    Vraždí fašismus, starý známý plod kapitalismu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *