PhDr. Petr Hampl, Ph.D.: Jsi ubožák a zbabělec? Tak urážej Rusa

Když došlo v srpnu 2022 k dalšímu pokusu o vraždu Salmana Rushdieho, jedna z nejznámějších světových kritiček islámu Ayaan Hirsi Ali v následném článku na serveru Unherd napsala, že se vyloženě vyděsila.

Uvědomila si, že příště může být na řadě ona. Že ani gigantický západní policejní stát se všemi kamerami, superpočítači a dalšími technologiemi ji nedokáže plně ochránit. A stejný pocit nejspíš měly miliony odpadlíků od islámu žijící v západním světě. Znovu si připomněli, že si pro ně může kdykoliv přijít nějaký oddaný příznivec džihádu, píše Petr Hampl v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Žijeme ve světě, kde se fanatičtí muslimové mohou volně pohybovat, mohou se dorozumívat, připravovat útoky a přijímat rozkazy od šílenců, kteří vedou mešity ve Velké Británii, Iránu, Ománu nebo kdekoliv jinde.

Tím je také dáno, že žijeme ve světě, kde radikální muslimové určují pravidla. Cílem útoků proti Salmanu Rushdiemu je dosáhnout stavu, kdy se nikdo další neodváží ničeho podobného. Tak je to psáno v rozsudku vydaném íránským ajatolláhem. „Vyzývám všechny statečné muslimy, ať jsou kdekoli na světě, aby je neprodleně zabili, aby se od nynějška nikdo neodvážil urážet posvátnou víru muslimů.“ A funguje to.

Oproti tomu Rusy může urážet každý, kdo má chuť. Nic nehrozí a všichni to vědí. Můžete je označovat za podlidi, můžete dělat veřejně vtipy o umírání jejich dětí. Nepřijde si pro vás žádné ruská mafie, žádné komando a nebudete mít ani žádné jiné problémy.

Ideální terč pro zbabělce. Tak jsem to napsal do knihy Úvahy o elitách, válce a míru.

Začnou se Rusové chovat tak, aby vzbuzovali strach? Můj odhad je, že nikoliv. Nestojíme jim za to. Mají svou zemi, svůj svět a svou budoucnost. Proč by se měli zajímat o nějakou malou vyrabovanou zemi? Takže zbabělci a ubožáci, užívejte si to! Co třeba obrovský transparent s ruským dítětem roztrhaným bombou? Schválně, jestli se objeví dřív na nějakém ministerstvu nebo na filosofické fakultě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *