MUDr. Ivan David: Putina podpoří elitní afghánští vojáci, vycvičení NATO

Spojené státy investovaly 90 miliard dolarů do výcviku zhruba 25 000 elitních afghánských vojáků. Putin je aktuálně verbuje, aby ho podpořili ve válce na Ukrajině. Goethův „Čarodějův učeň“ nechá pozdravovat. Duchové, které NATO vyvolalo, nyní bojují proti nim.

Zpráva prošla jednotkami NATO jako nárazová vlna. Rusko rekrutuje elitní afghánské vojáky – vycvičené samotným NATO, na kterýžto výcvik USA během války v Afghánistánu vynaložily nemalé peníze. Na speciální výcvik bylo uvolněno údajně 90 miliard amerických dolarů. A USA musely odvést dobrou práci, když vycvičily 20 000 až 30 000 elitních vojáků, jak řekl jeden americký voják tiskové agentuře AP: „Upřímně – nechtěl bych je vidět na bitevním poli, a rozhodně ne bojovat proti Ukrajincům.“

Ale přesně to se teď stane, protože Rusko teď platí za nábor „manů“ z afghánských speciálních jednotek. Jak uvádí švýcarský „Tagesanzeiger“, za výcvik se jim bude platit 1 500 až 3 000 amerických dolarů a za bojové použití 7 000 eur. Po dvouměsíčním výcvikovém kurzu by měli jít rovnou na frontu. K tomu udělení ruského občanství elitním vojákům a jejich nejbližším příbuzným.

To je zvláštní pobídka pro Afghánce, protože mnozí chtějí zemi opustit už od doby, kdy Taliban převzal moc. Jsou ve zranitelné pozici a američtí vojáci již varovali, že budou snadnou kořistí pro náboráře. Pro Taliban jsou vojáci, kteří stáli po boku USA, prostě neúnosní. Takže moc možností nemají. Nabídka ruského občanství přichází v pravý čas. I když je nasazení může stát život. To tito muži už vědí.

Írán prý hraje při náboru zprostředkovatelskou roli. Navíc podle Foreign Policy může jeden zverbovaný voják přimět polovinu své staré jednotky, aby se k němu přidala, „protože jsou všichni jako bratři“.

V tuto chvíli není jasné, kolik vojáků se zavázalo bojovat v ukrajinské válce, ale vychází se z toho, že už jsou to stovky. Jeden za všechny, všichni za jednoho. Mentalita, která by mohla Putinovi prospět. Zatímco na jedné straně způsobil bombardováním výpadek elektřiny na celé Ukrajině, na druhé straně musel stáhnout své jednotky z Chersonu. Jak se mu budou afghánští elitní vojáci hodit, se teprve uvidí. V žádném případě se člověk nemůže radovat, když má proti sobě nepřítele, kterého si sám vycvičil. To by mohlo mít pro NATO hořké důsledky.


Pozn. Naší Pravdy:

Inu, proti gustu žádný dišputát, nebo-li klasické kapitalistické žoldácké vztahy. Z uvedeného plyne jediné: na Ukrajině neprobíhá ze strany Ruska ani náhodou jakákoli vlastenecká válka tak, jak se odvíjela ve Vlastenecké válce Ruska v r. 1812 proti Napoleonovým francouzským vojskům nebo v letech 1941-1945 ve Velké vlastenecké válce Sovětského svazu proti Hitlerovým německým vojskům. Jinak řečeno, válka na Ukrajině se až příliš podobá tomu, co se odehrávalo v I. svět. válce ještě před Říjnovou revolucí v r. 1917.

Resumé: společnost je již vyprahlá, protože nezná pojem ideologie obrany národních zájmů, zná jen bezhlavou rvačku o dolary, majetky a moc. To je, ovšem, slepá cesta vývoje, jež dříve či později narazí na zeď, kterou nelze překonat jinak, než přechodem společenského uspořádání k socialismu. Ovšem, ne k tomu, který je dnes v Číně, protože tamější odlidštěná digitalizace a medicínský teror inklinují ke Schwabově fašismu, byť pod hlavičkou Komunistické strany.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *