Dr. Paul Craig Roberts: Zdá se, že Rusko k vítězství nebude potřebovat zimní ofenzívu

Moon of Alabama se ukázal jako spolehlivý zdroj zpráv o konfliktu na Ukrajině. Zveřejnění článku z 23. listopadu naznačuje, že některá část ruské vlády nebo armády si konečně uvědomila, že Rusko je ve válce, píše Paul Craig Roberts.

Zdá se, že osm měsíců stará kremelská politika ochrany Ukrajiny před útokem, a tedy pomoci Ukrajině vést válku proti ruským silám, skončila. Infrastruktura – energetika, doprava, voda Ukrajiny – se uzavírá.

Skutečná válka, ruské útoky na schopnost Ukrajiny fungovat, postupně eskalovaly, což mělo za následek širší a vážnější škody. Zdá se, že Rusové nechtějí všechno zničit, pokud Západ a jeho loutková ukrajinská vláda nepřijdou k rozumu.

Západní média samozřejmě neinformují o skutečné situaci. Západní presstituti jsou ministerstvem propagandy a vytvořili obraz ruské porážky. Bylo by těžké identifikovat nejhoršího lháře v západních médiích, protože existuje nekonečně mnoho kandidátů, ale Charles Moore z UK Telegraph je předním kandidátem na zveřejňování nejpřitaženějších zpráv. Podívejte se, například:

  • Jedinou nadějí V. Putina je nyní vyděsit Západ, aby vyjednal ukraj. vítězství. (ZDE)
  • The Telegraph také říká, že Ukrajina by mohla dosáhnout Krymu na Vánoce. (ZDE)

Američtí takzvaní „ruští experti“ šíří stejné bludy

V důsledku toho mají západní národy naprosto falešný obrázek o situaci. Rusko by mohlo zničit Ukrajinu za den bez použití jaderných zbraní. Zdrženlivost Kremlu, z mého pohledu strategická chyba, protože umožnila Západu zapojit se a rozšířit válku – na Ukrajině má řadu legitimních důvodů. Ukrajina a její obyvatelstvo je součástí Ruska po staletí. Existuje mnoho smíšených sňatků. Většina Ukrajinců není nakloněna neonacistům, kteří ovládali Ukrajinu od doby, kdy USA v roce 2014 svrhly vládu, a trpěli jejich rukou. Kreml nechce, aby země na svých hranicích byla zničena chudobou, a Kreml nechce odpovědnost za obnovu ukrajinské infrastruktury.

Je pro mě nepředstavitelné, že „experti“ a „reportéři“ na Západě jsou tak hloupí a zkorumpovaní, že napsali směšné zprávy o konfliktu, které nesou jejich jména. Je to naprostý nesmysl a podporuje falešnou víru, že Rusko může být poraženo a že „Ukrajina může být do Vánoc na Krymu“.

To, že taková absurdní propaganda může být účinná, může vést k tomu, že USA/NATO položí boty na zem a pak tu máme třetí světovou válku.

Z hlediska Washingtonu platí, že čím více bude Ukrajina zničena, tím lépe. Pokud Putin konečně opustí svá poloviční opatření a pustí se do skutečné války, válka brzy skončí. Pokud Washington dokáže zabránit Zelenskému v kapitulaci, dokud nebude Ukrajina zničena, Washington získá výhodu ekonomického a finančního odlivu Ruska, který obnova přinese. Z hlediska Washingtonu platí, že čím více problémů pro Rusko, tím lépe bez ohledu na náklady pro Ukrajince.

To, čeho jsme svědky, je obrovská nelidskost Washingtonu a hlavních měst NATO. Je nespravedlivé, že náklady na západní nelidskost platí Ukrajina, nikoli Washington a evropské metropole, dodává P.C. Roberts.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *