Dr. Ogňan Tuleškov: Věřte, že pár set lidí s politikou státu vážně nepohne

Je jistě důležité, kolik lidí na Letné bylo. Mnohem důležitější však bylo a je, co tito lidé včera, a jiní již dříve, na vládě požadovali. Šlo jim především o nižší ceny energií. Pokud vláda je nevyslyší, bude zítra řada podniků omezovat svou výrobu.

Zvláště ty s energeticky náročnou výrobou, a je pravděpodobné, že některé z nich ukončí výrobu. Dojde k propouštění pracovníků. Všichni víme, co to znamená, jaké důsledky to bude mít.

Pokud jde o domácnosti, tak řada z nich, např. neúplné rodiny s dětmi, osamocení důchodci, invalidé, lidé s minimální mzdou již dnes mají problémy s placením záloh na energie. Dojde-li k jejich zvýšení, pak to pro mnohé z obyčejných lidí znamená katastrofu. Na své požadavky, které demonstranti vznáší vůči vládě, mají právo na odpověď. Lid je v naší republice, v souladu s Ústavou ČR, jediným zdrojem státní moci. I vláda svůj mandát odvíjí od tohoto lidu. A ti demonstranti, co byli včera na Letné, jsou součástí tohoto lidu. Všichni víme, že i častá kapka kámen proráží.

Jeden z posledních sociologických průzkumů říká, že Fialova vláda se těší důvěře asi 28 % lidí. To je katastrofálně málo. Již  v minulém století mnohé vlády věděly, že nemohou dlouho sedět jen na bodácích. Ty dnešní ví, že propaganda, manipulace, nepravdy, pololži i lži celé za pomoci omezení svobody slova a práva na svobodné vyhledávání informací a kriminalizace takovéhoto jednání je mohou po určitou dobu udržet při moci, aniž by museli přímo „sedět na bodácích“. Když ještě k tomu přidáme dlouhodobé vyhledávání nepřítele a jeho ďábelizaci, vyvolávání ozbrojených akcí. pak  vláda, jež tak činí, může si udržet moc i tehdy, když ji bude podporovat i méně lidí.

Nevíme, kterou cestou se fialovská vláda dá dále. Brzy to však uvidíme. Zastáváme stanovisko, že lid je suverénem, že demokracie je jedinou možnou formou vlády u nás. Chceme mír, který znamená život. Všichni lidé jsou si rovni, všechny národy jsou si rovné, neznáme nadlidi a podlidi, neznáme národy vyvolené a národy otrocké! Odmítáme válku, jež znamená strašné utrpení, prolévání krve a smrt pro mnohé!

Pokud vláda neumí vládnout tak, aby lidé mohli žít jak lidé, aby mohli žít v míru, aby nemuseli doma mrznout, aby mohli doma svítit bez obavy, že účty za energie budou moci proplatit, aby měli na jídlo pro sebe a své děti, aby lidé nebyli štváni jeden proti druhému a umírali v nesmyslných bojích, pak ať raději taková vláda dobrovolně odejde. Tyto požadavky v průběhu několika posledních demonstracích vyslovily statisíce lidí a dennodenně je vyslovují další milióny.

Český lid si přeje mír. Nesouhlasí s dodávkami zbraní jedné z konfliktních zemí. Souhlasí s podporou uprchlíků, nikoliv však na úkor našich sociálně potřebných občanů ČR. Jejich potřeby nesmí být kráceny ve prospěch uprchlíků. V České republice přijímáme uprchlíky jako hosty. Dáváme jim, co můžeme. Hosté však nemohou mít žádné nadpráví nad svými hostiteli.

Karel IV. je námi všemi považován za Otce vlasti. Každý prezident, premiér i všichni další ústavní činitelé by si obdobně měli počínat. Pak by, za zásluhy o republiku, o její lid, mohli být považováni i oni za „otce vlasti“. Byli a jsou však i tací, co zaprodávají vlast, co jednají v rozporu se státními a národními českými zájmy V ústavních funkcích nemají co dělat. Při nástupu do funkce slibovali především věrnost České republice, pokud tak nečiní, sami se diskvalifikovali. Dveře k odchodu mají otevřené.


Pozn. Naší Pravdy:

Včerejší účast na Letné byla 1000x menší oproti listopadu 1989, kdy tam byly proti socialismu a proti komunistům asi 3/4 miliónu lidí! Včerejší žalostnou účast na Letné lze chápat jedině tak, že český národ je spokojen v tomto režimu, má se jako prase v žitě! Ale všeho dočasu, věčně tento ráj na zemi nebude!

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *