Předseda SPD Tomio Okamura: Důchod 13 tisíc, zálohy na elektřinu 19 tisíc. Přežije paní Eva?

Předseda SPD Tomio Okamura se ve svém facebookovém příspěvku pěkně zostra pustil do současného kabinetu Petra Fialy. A řeč byla o důchodech a nebývale vysokých zálohách na energie.

Tomio Okamura zmínil jeden z mnoha otřesných současných příběhů, který nedávno odvysílala TV Prima. Důchod 13 tisíc, zálohy na elektřinu 19 tisíc. Příběh se týká dvaaosmdesátileté důchodkyně Evy z Karlových Varů, kterou drtí současná energetická krize. A kvůli nečinné Fialově vládě situace dospěla tak daleko, že ji odpojili od elektřiny.

Říkala jsem si, že to není možné. Můj důchod je necelých 13 tisíc. Myslela jsem si, že nějak to ustojím, ale kdyby mi příští měsíc strhli stejnou částku, je to v háji, postěžovala si důchodkyně.

Paní Eva celý život pracovala. Domek koupila z našetřených peněz před 20 lety. Rodinu už nemá, zůstala sama. Je to těžké pro všechny důchodce, nic pozitivního se najít nedá. Mně je 82 a už si nemůžu přivydělat, prohlásila. K pravidelnému důchodu chodí paní Evě ještě sociální dávky, i ty ale tentokrát přišly kvůli prezidentskému vetu zákona o státním rozpočtu pozdě.

A Okamura k tomu poznamenává, že plnou odpovědnost nese vládní pětikoalice Petra Fialy (ODS). Na Ukrajince podle něj dává z našeho desítky miliard korun, ale pro potřebné české občany peníze nemá.

Případ paní Evy není zdaleka ojedinělý. Přežijí tito lidé letošní zimu? Zatím od nich dává vláda ruce pryč, ministr obchodu a průmyslu Josef Sikela jen léta do Bruselu aby poté oznámil, že nic nedohodl. A když si občané veřejně postěžují, označí je za proruské šváby. Tomu se říká demokracie pod taktovkou současné pětikoalice.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: Předseda SPD Tomio Okamura: Důchod 13 tisíc, zálohy na elektřinu 19 tisíc. Přežije paní Eva?

  1. Ivanka Olga napsal:

    Citát: „Ve světě zbaveném idejí vládnou příšery.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *