Dr. Ogňan Tuleškov: Další zadlužování státu nebo válečné reparace, které nám Německo dluhuje?

Máme dále zadlužovat stát, který pod tíhou téměř 3 biliónů Kč dluhů může jen zčásti plnit své funkce, zvláště sociální, takže chudnutí obyvatelstva probíhá velmi rychle? Podle zprávy OSN z 30.11.2022 se ČR zařadila na druhé místo ve světě v poklesu reálných mezd pracujících. Statisíce našich spoluobčanů žijí v chudobě či na jejím okraji.

Alternativou tohoto vývoje je urychlené zahájení diplomatických jednání s Německem, aby nám konečně zaplatilo reparace, které nám dosud dluhuje. Ve hře je asi 6 až 8 biliónů korun. Po získání reparací můžeme stát oddlužit a ještě masově investovat do ekonomiky i dalších společensky významných oblastí. Proces pauperizace obyvatelstva tak bude zastaven.

Současná Fialova vláda svým činy fakticky zvolila první alternativu. Většina občanů republiky je však zainteresována na realizaci druhé alternativy. Je-li pro současnou vládu jediným zdrojem státní moci lid, pak by se lidu měla zeptat, jak nahlíží na naši budoucnost. Jinak vládní prohlášení o demokracii jsou jen verbálním zastíracím cvičením.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *