Německo navždy ztratilo svou levnou energetickou základnu

Nicméně je nepochopitelné, že EU údajně chtěla přijetím amerických sankcí Rusko ekonomicky poškodit, ale ve skutečnosti poškodila více Německo než Rusko. Rusko dokázalo energetický bojkot kompenzovat zvýšením cen a nyní má více energetických příjmů než dříve.

Německo na druhou stranu navždy ztratilo svou levnou energetickou základnu. Dodatečné náklady na energii způsobují kolaps nebo emigraci jeho ekonomiky a v žádném případě již nejsou udržitelné v mezinárodní konkurenci. EU pomohla zničit ekonomickou základnu Německa a tím nejen ztratila hlavního plátce všech služeb EU, ale kvůli kolapsu Německa také svou mezinárodní bonitu.

Financování zkrachovalých zemí a souhlas Merkelové s převzetím velkých dluhů EU šokovaly všechny ekonomy v Německu a stanou se nyní potápějící se vahou nejen pro Německo, ale i pro Evropu, pokud německá ekonomika poleví a krize nevznikne jen v Německu, ale i v Evropě.

Trvalý pád Německa

  • Vyhození plynovodu North Stream, provedené z vůle Bidena, znemožnilo dodávky levného ruského plynu nejen dočasně, ale trvale.
  • Sankce proti Rusku nařízené USA a vynucené EU odřízly Německo nejen od dodávek ruského plynu, ale i od čtvrtiny veškerého dovozu surovin a způsobily tak nejen dočasnou, ale trvalou inflaci.
  • EU nejenže provedla trvalé platby zkrachovalé Ukrajině bez jakéhokoli právního základu, ale také přislíbila rekonstrukci, která bude pro členské země stát více než 700 miliard eur, aniž by tyto závazky a dluhy jakkoli podporovala.
  • Na rozdíl od německých sousedních evropských zemí německá vláda v zeleném vedení nejen odmítá stávající fosilní alternativní energii, ale i rekonstrukci nejlevnější energie (jaderná energie – i její další existence) a nejenže akceptuje neustále vysoké ceny energií, ale také kolaps energetického systému.
  • Až dosud každá země dokázala zabránit šíleným rozhodnutím EU (jednomyslnost). Scholz ze všech lidí bojuje za většinová rozhodnutí, aby 23 přijímajících zemí mohlo volně využívat jediné čtyři čisté dárcovské země prostřednictvím EU.
  • Pokud se Německo, a s ním i EU, ekonomicky zhroutí, jihoevropské zkrachovalé země se již nemohou financovat na trhu, takže jsou nejen předlužené, ale i insolventní. Bankrot prvních členských zemí nejen roztrhá EU, ale také způsobí kolaps – pravděpodobně i zničení eura. Kolaps evropského měnového systému si vynutí nejen měnovou reformu, ale také reformu přebujelé EU.

Rok 2023 bude rokem osudovým

Současná destrukce německé prosperity způsobí nejen krátkodobý kolaps Německa, ale také zpochybní základy EU, která se mezitím zvrhla v přerozdělovací hrnec na německé náklady. Pokud už nemůžete získat německé peníze přes EU, EU vás nezajímá, způsobí ve většině členských zemí zklamání, hněv a boje o přerozdělování, které také donutí zeštíhlit přebujelou byrokracii EU.

Komunita šťastných příjemců nikdy neměla prospěch z drancování hlavního dárce. Zbídačené Německo již nepodporuje EU, nepomáhá již zkrachovalým státům získávat nové úvěry, a proto se jim stalo k ničemu.

„Velká změna“, kterou záměrně přinesla semaforská koalice, nezmění jen Německo, ale i Evropu. Rok 2023 bude proto osudový.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Ekonomika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *