Marek Řezanka: Vládní sabotáž

Sněmovna souhlasila s pobytem ukrajinských vojáků v Česku za účelem jejich výcviku. Schválila také vyslání českých vojáků k výcviku Ukrajinců v jiných členských státech Evropské unie a mandát pro dvě další zahraniční mise v Kosovu a v Iráku.

Tímto je zvýrazněn základní rozpor vládní politiky. Na jednu stranu podporuje mise v zemích postižených americkou agresí (Irák, bývalé srbské území Kosovo), na stranu druhou hájí jednotu Ukrajiny (v přímém protikladu k dění v Srbsku).

Takovýto krok by neměl záviset na rozhodnutí jakékoli vlády – ale měl by být řešen v celonárodním referendu. Týká se totiž bezpečnosti a budoucnosti nás všech. Současně bychom si měli položit dotaz, zda by Fialova vláda cvičila španělské levicové republikány proti fašistům za španělské občanské války ve 30. letech 20. století. Asi mnoho z nás tuší, že takto aktivní by rozhodně nebyla.

Fialova vláda nás svou drakonickou asociální a militantní politikou žene na pokraj zbídačení a kolapsu. Ocitujme si zde obsah paragrafu týkajícího se sabotáže:

Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky anebo poškodit mezinárodní organizaci zneužije svého zaměstnání, povolání, postavení nebo své funkce nebo se dopustí jiného jednání k tomu, aby způsobil v činnosti takového orgánu anebo takové organizace nebo instituce poruchu nebo jinou závažnou škodu, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku. (§ 314 Sabotáž).

Nezneužívají snad ministři Fialova kabinetu své funkce, aby zruinovali náš průmysl a oslabili naši armádu a naši policii? Omezení počtu policistů je přitom jedním z návrhů Národní ekonomické rady vlády (NERV). Naše armáda je ohrožena jednostranným vývozem vojenské techniky na Ukrajinu. Řadě průmyslových podniků hrozí v novém roce krach.

Petr Fiala nás však ujišťuje, že je vše v naprostém pořádku: „Chci všem říct: Naším cílem je, až odezní aktuální krize v příštích měsících, tak už v průběhu příštího roku se věnovat konsolidaci veřejných financí, připravit rozpočet s menším deficitem.“

To myslí vážně, že odezní krize, když za stávající drahoty energií a neschopnosti firem je platit, můžeme počítat s masivním kolapsem? Je třeba se zamyslit nad tím, zda je možné podporu režimu V. Zelenského obhájit. Ten figuruje na čelných místech v kauze Pandora Papers. Korupce je bohužel jedním z hlavních znaků současného ukrajinského režimu.

Tajná ukrajinská policie SBU podnikla razie v klášterech a chrámech v různých částech Ukrajiny. Jak toto obhájí ti, kteří se mohou přetrhnout v odsudcích reálného socialismu za to, jak přistupoval k církvi?

V. Zelenskyj zakázal na Ukrajině hned několik opozičních stran, včetně Socialistické strany Ukrajiny, Socialistů, Pokrokové socialistické strany Ukrajiny, Levé opozice, Svazu levicových sil, Opozičního bloku či Opoziční platformy-Za život s tím, že je všechny šmahem označil za „nepřátelské“, tedy „proruské“. Jakmile někdo takovýmto způsobem decimuje opozici, je zřejmé, že se jedná o totalitáře nejhrubšího zrna. Podtrhuji, že společným znakem zakázaných stran je důraz na sociální aspekt a mír.

Do toho nám mainstreamová média oprašují obraz zrůdného zločince Bandery s tím, že to prý měl chudáček těžké, že se musel rozhodovat mezi fašismem a komunismem – a tak volil zlatý fašismus. Obhajoba Bandery je obhajobou terorismu (zavraždění polského ministra vnitra Pierackého). Bandera je nesmazatelně spojen s Ukrajinskou povstaleckou armádou, která v letech 1943-1945 povraždila cca 100 000 civilistů. Jednalo se o takzvaný volyňský masakr. Nyní je toto vše bagatelizováno a zpochybňováno. (Pozn. Naší Pravdy: viz ZDE)

Ještě v roce 2015 v USA platil zákaz výcviku nacistického praporu AZOV, který na Banderovu éru navazuje. Budou na území České republiky cvičeni i příslušníci tohoto praporu? Jak pak můžeme někoho stíhat za popírání holocaustu, když dovolíme, aby mainstream popíral volyňský masakr?

Máme jásat, že se naše ekonomika zvolna přeměňuje na ekonomiku válečnou, kdy nám Novinky.cz radostně oznamují, že ve Šternberku blízko Olomouce dřou lidé na přesčasy, aby vyrobili více tanků pro válku?

Já si především nepřeji stav, kdy babičky nemají na zaplacení složenek a bojí se, jak přečkají zimu. Přejme si politiky, kteří se zaměří na potřeby nás, občanů České republiky. K těm však ti ze stávajících vládních stran v žádném případě nepatří.


Kde vzniká stoka

V daleké zemi chovali si blechy.
Potkany krmit rozhodli se z mísy.
Na orla míří z každé vyšší střechy,
král tvrdí, že prý na něm nezávisí.
Hraboši pole ničí tam jak kdysi.
Klíšťata množí – je to obraz zkázy,
kdo hledá rozum, tak ho nenachází.
Vatry tam hoří – spalují se spisy
o tom, jak lidem pomoct od nákazy:
Kde vzniká stoka, rozmohou se krysy.

Prostý lid žil tam zcela bez útěchy.
S krysami jeho hlad prý nesouvisí:
Ty mají jídlo – lid jen marné vzdechy.
Kdo jenom cekne, na seznamu visí,
seznamu „zrádců“ s „obludnými rysy“.
S těmi se potom dobře nezachází.
Ten, kdo má strach, se drží daných frází.
Hlodavci zatím plní svoji misi:
Přehryzali již hlavní klády v hrázi.
Kde vzniká stoka, rozmohou se krysy.

Bahno se valí – jsou ho plné měchy,
strhává všechno – i vznešené tisy.
Dere se dveřmi – odnáší též plechy
servané ze střech. Kraj je bídně lysý.
Kdekdo má strach, zda život znovu vzkřísí.
Krysám se daří – prostý lid se plazí.
Obilí shnilo – z nebe přišly mrazy.
Vláda je víc než zralá na demisi.
Bude král svržen? Všude zejí srázy:
Kde vzniká stoka, rozmohou se krysy.

Bahno si cestu neúprosně razí.
Leží již na všem v závěrečné fázi.
Esence hnusu s čímkoli se smísí.
Stíny se plouží na své anabázi:
Kde vzniká stoka, rozmohou se krysy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *