Prof. Dr. Jaroslav Turánek, CSc. a Dr. Josef Skála, CSc.: Viry, vakcíny a chamtivé mafie očima nezkorumpované vědy

Prof. Dr. Jaroslav Turánek vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor biochemie, v roce 1982 zde získal titul RNDr. Po absolutoriu strávil několik let ve výzkumných ústavech Akademie věd, kde se věnoval enzymologii a získal titul CSc.

Více než třicet let pracoval postupně jako vedoucí několika laboratoří ve Výzkumném ústavu veterinárního lékařství, kde se věnoval praktickému výzkumu v oblastech protirakovinových a antimikrobiálních léčiv a rekombinantních vakcín. Působí jako vysokoškolský pedagog a akademický pracovník na několika fakultách Masarykovy a Karlovy univerzity. V posledních dvaceti letech zorganizoval dvanáct odborných konferencí v oblasti imunologie, farmakologie a vakcinologie. Aktuálně je vedoucím výzkumu a vývoje v soukromé společnosti C2P NEXARS. V roce 2021 byl na Karlově univerzitě jmenován profesorem. Je autorem nebo spoluautorem více než stovky odborných publikací a spoluautorem několika patentovaných technologií v oblasti farmakologie. Ve volném čase se angažuje v ochraně přírody a péči o krajinu v okolí své chalupy na Vysočině, věnuje se pěší turistice a lukostřelbě. Je otcem dvou synů a dnes už i dědečkem.

Jaroslav Turánek sleduje aktuální dění ve společnosti se znepokojením jako vědec i jako občan. Poslední kapkou, která ho podle jeho slov přiměla vystoupit veřejně se svými názory, byly reakce oficiálních míst a médií na vystoupení MUDr. Soni Pekové. Co víme a co nevíme o koronaviru a vakcinaci proti němu? Jaká rizika s sebou nesou aktuálně používané technologie distribuce vakcín v organismu? Dává smysl plošné očkování, očkování dětí? Co víme o dlouhodobých účincích vakcín? Je potřeba mít v dnešní době jako vědec odvahu? V jakém stavu je odborná diskuze a v jakém svoboda v naší zemi? Nejen na tyto a další otázky odpovídá prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DSc., v MIMOŘÁDNÉM rozhovoru s PhDr. Josefem Skálou, CSc.:

Pozn. Naší Pravdy: lze jen vřele doporučit i tento rozhovor prof. Jaroslava Turánka o alarmující ekonomické situaci s ekonomem, děkanem NF Vysoké školy ekonomické v Praze, doc. Ing. Miroslavem Ševčíkem, CSc.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Kauza C-19, Rozhovory, Věda a výzkum se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *