Karel Petřík: Brutální kapitalismus u nás

Vy, dnešní elektro-baroni si přejete válku? Nebojíte se, že v zemi, kde není trest smrti, může napadnout některé ty odpojené zoufalce, že než se jít zastřelit před ministerstvo nebo skočit ze střechy, půjdou raději vykonat „svou spravedlnost“.

A pak dožijí zdarma ve vytápěné cele, protože tam mají, na rozdíl od bytu, na teplo nárok?

Dokonce i lidé bez svědomí, jako vy, mají strach ze smrti. K čemu vám budou všechny ty nahrabané peníze, když výsledkem bude peklo? Vy nesejete vítr, ale přímo bouři. Jakou sklizeň čekáte? Chcete spoléhat na soucit od lidí, ke kterým se chováte jako drábové nebo upíři? Kolik vámi vytvořených chudáků musí zemřít, než si národ vzpomene, že: Z hlediska vyššího principu mravního…….. Já bych se bál.

Vláda si hraje na samaritány nenechající nikoho padnout, a přitom toleruje, spolupracuje a dokonce slouží, té nejdrsnější formě ožebračování svých občanů. Nevím, co kdo od ní čeká ještě za zázraky. Patrně podle hesla „naděje umírá poslední“, mnozí zvolili zkázu, ale s myslí plnou naděje, a na tento přístup vláda úspěšně spoléhá. Já bych nespoléhal. Možná stačí už jen pár kapek, a i ten náš českomoravský pohár přeteče. Kdo ví? Jsme národem husitů, kteří se nedokázali dohodnout a společenskou krizi řešili u Lipan. Znovu dnes stojíme před křižovatkou u Lipan. Porazíme znovu sami sebe???

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *