JUDr. Jiří Vyvadil: To je Vaše válka, Miloši Zemane, ne naše

Psát kritické články o prezidentu Zemanovi u jeho bývalých rozhodných podporovatelů je bráno jako zrada. Možná tím spíše, že se nad Českou republikou stahují mračna proatlantických stoupenců Nerudové či Petra Pavla.

Nicméně drobná poznámka na margo posledních děsivých výroků stávajícího páně prezidenta by měla být učiněna.

V protivládní názorové většinové komunitě patrně větší části našich spoluobčanů jsou Fiala, Černochová, Lipavský bráni jako symbol válečných jestřábů. Dobré je, že se pomalu vztah k podpoře Ukrajiny mění. Například i průzkum Eurobarometru u Česka naznačuje, že podíl podpory pro aktitivity ve prospěch Ukrajiny klesl u dodávek zbraní na Ukrajinu na 43 % a oproti nepodpoře 52 % a totéž se týká i finančních dodací pro ukrajinské dobrodružství.

A to jsme teprve na samotném začátku. Co je to 10 měsíců? Je to americký typ války, Spojenými státy sponzorované a řízené navíc s luxusní podobou, že tentokrát nebudou prchat američtí vojáci, tak jako ve Vietnamu či Afghánistánu a v pohodě bude jen americký vojenskoprůmyslový komplex a dodavatelé plynu a ropy si budou mnout ruce nad úžasnými zisky. Válka v Afghánistánu trvala 20 let, 2. válka v Iráku 8 let.

Stále nevím, zda jsem blbý já, nebo ti ostatní, kdož nepředpokládá, že má tento konflikt Západ vs. Rusko naději skončit dříve než odejde Joe Biden coby prezident. A pokud by byl zvolen znovu a vyloučeno není nic, tak by to bylo ještě 6 let, čili pro USA kratší typ zahraniční intervence. Biden v ní nemůže prohrát, protože po celou dobu by udržoval EU v náležitém ekonomickém a hlavně geopolitickém područí a zřejmě by ho již dovršil v trvalé.

To ovšem neznamená, že by Západ mohl tento střet vyhrát. USA prohrály katastroficky Vietnam, Afghánistán, a prohrály i Irák, který se téměř manifestačně v oblasti ekonomiky obrátil ve prospěch Číny, se kterou buduje nadšeně plán „jeden pás, jedna cesta“ a mladí Iráčané se učí čínsky, podobně jako například školáci v Saúdské Arábii a z hlediska vojenské geopolitiky mají blízko k Rusku, ve prospěch Ruska coby hlavního rebela proti hegemonii USA, který je ničil.

Miloš Zeman vždy byl válečný jestřáb

Vzpomínám si, že když jsem svého času končil coby poměrně úspěšný senátor na Sokolovsku, tak se mne ptal, jaké mám plány a už ani nevím, jak tomu došlo, náznakem padla úvaha o velvyslanectví v Bruselu u NATO. Jen tak mimochodem poznamenal, že předpokládá, že nejsem pacifista. To jsem ho zklamal, protože válek bych se naopak chtěl vyvarovat. Neshodli jsme se.

Když v zoufalém strachu američtí vojáci opouštěli bagdádské letiště a někteří z nich se do posledního okamžiku drželi výstupků stoupajících helikoptér, aby následně tragicky padali k zemi, byl Miloš Zeman nejkritičtější z představitelů NATO, z tím, že odchod je zrada, protože přece v Afghánistánu se bojuje za Prahu a pro někoho chmurně, pro jiné povzbudivě pravil, že NATO nemá smysl. (Pozn. Naší Pravdy: pakt NATO z Afghánistánu koncem loňského srpna spěšně vyklidil své pozice proto, aby mohl vojska dislokovat v Evropě proti Rusku v souvislosti s Ukrajinou.)

Nuže nyní objevil naději a doufá, že se NATO vypořádá s mnohem větším nepřítelem, s Ruskem. A znovu na Ukrajině se proti Rusku tentokrát bojuje za Prahu. Bohudík, dnes již v Rusku nikdo Zemana nebere vážně, ale nebere jej vážně ani Západ. I na domácí scéně pro svůj veletoč nezískal podporu ani od voličů stávající protiruské a proatlantické menšiny.

Kdysi se říkalo, jaký je Zeman vynikající prognostik. No nevím.

Zatím nic, kromě západních propagandistů nenaznačuje, že by Rusko bylo poraženo. Ekonomicky Rusko přes jisté problémy enormní sankce zvládlo, zatímco Západ se stává rozhádaný, čím dál neschopnější s diskutabilní perspektivou. A ve vojenské oblasti Rusko krok za krokem rovněž posiluje. Má čas. Bude Západ ještě několik let Ukrajinu proti Rusku podporovat?

Ani náhodou. Váleční štváči, včetně našeho prezidenta a Fialovy vlády odpadnou a k moci se budou vracet realisti. Otázka totiž už dávno nebude stát tak, že by Rusko mělo skončit válku, ale Západ, který ji porušením všech slibů vyvolal.

Miloš Zeman prohrál v Afghánistánu a nepochybně prohraje i v Rusku. A to je dobře…

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: JUDr. Jiří Vyvadil: To je Vaše válka, Miloši Zemane, ne naše

  1. František Stočes napsal:

    IV. „Ruský medvěd“ jako užitečný idiot „koronaviru“?
    24. listopadu 2021 se v Jižní Africe objevila vysoce infekční, ale řádově méně smrtelná varianta viru SARS-CoV-2 pojmenovaná Omicron. Restrikce se tak staly zbytečné a rýsoval se konec pandemie formou plošné imunizace („promoření“). Občané, ekonomicky ruinováni epidemiologickými opatřeními a diskriminováni i deptaní za odmítání vakcinace, se začali probouzet. V mnoha zemích propukaly masové protesty, z nichž nejúčinnější se ukázala vzpoura kanadských truckerů, kteří svými nákladními automobily a jejich konvoji zablokovali města i přepravu zboží mezi USA a Kanadou, což mj. psychicky nezvládl kanadský premiér. (32) I přes masmediální masáž sílil ve veřejném mínění názor, že pandemie covidu-19 – jako světová zdravotní, ekonomická, společenská a morální katastrofa není přírodního původu, ale zločinným dílem „elit“ predátorské, evolučně deformované a humanistických zábran zbavené kapitalistické společnosti.
    První kroky spravedlnosti Významný právní počin zahájil osmičlenný tým v čele s právničkou Hannah Rose a dr. Mike Yeadonem (někdejším vedoucím alergického a respiračního výzkumu u firmy Pfizer), který – poté co neuspěl u britské justice – podal 6. prosince 2021 Mezinárodnímu trestnímu tribunálu (ICC) v Haagu žalobu, v níž mezi obviněnými z genocidy a zločinů proti lidskosti figurují mj.: britský premiér B. Johnson a jeho ministři zdravotnictví (bývalý i současný); předseda WHO T.A. Ghebreyesus; předseda a místopředseda vlastní nadace Bill a Melinda Gatesovi, předseda společnosti Pfizer A. Bourla, předseda Rockefellerovy nadace R. Shah, ředitel Národního institutu pro alergické a infekční onemocnění A. Fauci, předseda aliance EcoHealth P. Daszak a zakladatel Nového ekonomického fóra K. Schwab. (33) (34) (35)
    Celosvětovou akci „Corona – Velká porota“ (36) založil německý právník Reiner Füllmich, který s týmem elitních právníků, vědců, špičkových lékařů, patentových expertů, investigativních novinářů a různých zpravodajů již v od července 2020 shromažďoval důkazy potřebné pro úspěšné řízení před velkou porotou s organizátory pandemie covidu-19, jako s pachateli zločinu proti lidstvu; což zahrnuje i delikventy v mainstreamových médiích, vládách a investiční komunitě, kteří lhali a poškozovali nás všechny, a mj. způsobili smrt milionu lidí jen ve Spojených státech. Zde by jen občanskoprávní škody měly činit 20 až 100 bilionů dolarů – za předpokladu nejméně 400 000 neoprávněných úmrtí s individuálními škodami odhadnutými na 1 milion dolarů, k nimž se připočte 50 až 250násobek tzv. represivních škod. Füllmich a jeho právní tým hodlali prokázat úmyslné jednání, které vede k represivním škodám. Globální ekonomické škody covidu-19 by měly činit kvadrilion dolarů.
    Počátkem února 2022 „Corona porota“ zahájila jednání „Velké poroty“ složené z 12. právníků z 10 zemí (Německa, USA, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu, Indie, Jižní Afriky, Francie, Itálie a Portugalska), s plánem pokračovat od března do května v USA. (37) (38) (39)
    Úsilí H. Rose i R. Füllmicha – které lze srovnat dokonce s bojem Pugwashské konference A. Einsteina za jaderné odzbrojení – odhalilo obrovské selhání politických a intelektuálních elit i institucí západních států, „neschopných“ rozlišit mezi přírodní pohromou a zločinem a adekvátně reagovat. Příznačné je, že západní masmédia o těchto velevýznamných aktivitách „dezinformovala“ tím nejprimitivnějším způsobem: jednoduše je kolektivně zamlčela. Alegoricky řečeno, na marxisty evolučně deformovaném Západě započal střet „Einsteinů“ a „Jidášů“, a tento souboj je dnes pro lidstvo doslova osudový.
    Katastrofální celosvětová zdravotní i ekonomická krize, evidentně způsobené pandemií covidu-19, si každopádně vyžadovaly racionální vysvětlení i nápravu; které by nakonec logicky zahrnuly i úsilí H. Rose a R. Füllmicha. Proč se tak nestalo by Marx s Engelsem opět vysvětlili slovy „Čím překonává buržoazie krize? Jednak vynuceným ničením celé masy výrobních sil, jednak dobýváním nových trhů a důkladnějším využitím starých. Čím tedy? Tím, že připravuje všestrannější a mohutnější krize a že zmenšuje prostředky, jak krizím čelit.“
    Takže vedle stávající pandemické krize zdravotní a ekonomické se náhle objevily či sílily i krize energetická, surovinová a migrační; a současně byl zahájen boj proti „dezinformacím“. A následoval neuvěřitelný zvrat
    Ruský šok Počátkem roku 2022 „koronavirové“ titulky v médiích řídly, a jako novum vzplála „akademická“ debata o ruských „červených čárách“ (40), tzn. o situacích, které Rusko z bezpečnostních důvodů nedopustí (jako např. vstup Ukrajiny do NATO s následným rizikem zde umístěných jaderných zbraní). Následovaly týdny manévrů ruské armády a 21. února Rusko uznalo samostatnost Doněckých republik v hranicích daných jejich ústavami.
    Tři dny poté přišel neuvěřitelný šok! Rusko, které do delikátní debaty o původu viru SARS-CoV-2 prakticky nezasahovalo – a navíc nedokázalo propagandisticky využít ukrajinských zvěrstev páchaných na ruských obyvatelích po roce 2014 (41), včetně neuvěřitelně barbarského masakru téměř 50 proruských aktivistů v Oděse (42), ani již téměř 14 000 zabitých ruských obyvatel Donbasu včetně žen a dětí (43) – zaútočilo 24. února na Ukrajinu!
    Svoji agresi pojalo jako „speciální vojenskou operací s cílem denacifikace a demilitarizace Ukrajiny“ a teprve poté začalo „dumat“ co se vlastně děje. A již po týdnu války se objevily titulky: „Rusko připouští příměří. Někdo nás zatáhl do umělého konfliktu, šokoval Lavrov“. (44)
    Zajímavé je, že ruské agresi předcházela mediálně ignorovaná a doslova provokativní exploze teroru, kdy pozorovatelé mise OBSE v Doněcké a Luhanské oblasti jen v rozpětí 18.-20. února 2022 zaznamenaly celkem 2026 dělostřeleckých (či minometných) explozí!!! (53)
    Pozice Ruska byla zřejmě složitá a komplikována dezinformacemi o ukrajinské jaderné hrozbě (45) i zprávami o tajných US biolaboratořích na Ukrajině, zabývajících se vývojem smrtonosných virových monster dokonce s rasovou (slovanskou) infekční orientací! (46) (47) Avšak přepadnout dnes vojensky nějaký stát, aniž byl předtím jeho vůdce předhozen světu jako odporný, masový zločinec a nebezpečný šílenec… – jinými slovy nemít propagandisticky vypracovaný casus belli – to je v současném světě sebevražedné. Nicméně, kostky byly vrženy…
    Veškerá západní politická i mediální mašinérie covidu-19 (včetně hackerů, trollů, elfů a dalších delikventních bojovníků proti „dezinformacím“, „konspiracím“ apod.) pružně změnila téma a místo koronavirem začala strašit Putinem a Ruskem. 6 000 000 přímých obětí covidu-19 včetně obrovských ekonomických ztrát bylo rázem „zapomenuto“ a stamilionům západních občanů, deptaným po 2 roky pandemií, byla předhozena šance svou covidovou frustraci „kanalizovat“. Facebook dokonce přestal mazat výzvy k zabití Putina.
    https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793914

    • admin napsal:

      Pane Stočes, zdravím Vás v čase vánočním.

      Za Vaše slova vřelé DÍKY. Podal jste skvělý rozbor. Nicméně, co já osobně považuji za nejzávažnější, je tohle:

      https://nase-pravda.net/2022-12-22-01/

      Jinak řečeno, ruská reprezentace v čele s ruským prezidentem předhodila Západu Rusko jako zkušební polygon pro likvidaci velké většiny lidstva, Rusko tak bude vyhubeno jako první skrze sanitární fašismus. Za předpokladu, že Rusko neopustí faš. řady WHO a WEF.

      P.S.
      Tohle není legrace: https://nase-pravda.net/2022-07-20-04/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *