Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.: Těch 30 uplynulých let

Psychopatů nám vládne stále více.
Všichni žijem v blázinci, myslí si psychiatři.

Lze ty blázniviny vypočítat?

1. Místo fanaticky souzeného minulého režimu uchvatitelé moci konstruují režim nový. Ale kde jsou jejich ideje? Program? Vize? Většina idejí minulosti je dehonestována. Šíří se bezhlavý liberalismus – živelnost – globalismus. Místo idejí – se nosí maskáče. Nedbá se, co řekl Masaryk:

Tolik svobody, kolik je možno, tolik řádu, kolik je nutno.

Jaká je dnešní realita? Svoboda i ke zlému. Řád? Ten chybí. DEHONESTACE IDEJÍ.

2. Uchvatitelé moci, vlivu a majetku – ti jsou bez skrupulí. Stejně parlament, stejně vláda, stejně justice. Kdo koho má kontrolovat? Odkrývá se samá „kauza“, korupční kauza a skandál. Co dělají žalobci, soudci? Co hlasatelé „čistého štítu“ nového režimu? Jen na někoho ta korupce „praskne“. Já na bráchu, brácha na mne. Ruka ruku myje. Dokud se neprovalí utajení, žádná korupce se nekoná. Vydírání a podplácení se pěstuje. Mafie vládne podsvětím. DEHONESTACE NOREM i jejich veřejného nositele.

3. Vítězové chtějí psát dějiny. Veškerá minulost se přehodnocuje podle jejich zájmu a vkusu. DEHONESTACE DĚDICTVÍ DUCHA. Škrtá se galerie tradic a osobností, cti, slušnosti, hrdinství.

4. Místo sociocentrismu a normocentrismu platí egocentrismus a hedonismus. Hlásá se neoliberalismus. Ruší se ideje, které by přesahovaly individuum. Jen jedinci si zaslouží hlásanou svobodu a lidská práva. Soukromé zájmy. Prospěch. Ne sociální spravedlnost. To je přece iluze, která pobláznila socialisty, jak pravil F.A. Hayek. Co bylo soukromé, důvěrné, tabu – to se stává veřejným, skupinovým. Společnost se rozbíjí podle malicherných iluzivních požadavků. ZTRÁTA IDENTITY ČLOVĚKA.

5. Všeobecná, universální, utilitárně se hlásá svoboda. I k přežitkům a pověrám. Všechno budiž dovoleno jako ALTERNATIVNÍ. I válečné řešení konfliktů. Bez rozumu, bez lidskosti. A s novou cenzurou a mocenským ovládáním manipulované svobody. ZTRÁTA IDENTITY NÁRODA.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *