JUDr. Jindřich Rajchl: Další kus české historie se stává minulostí

Předseda strany PRO Dr. Jindřich Rajchl okomentoval ve svém facebookovém příspěvku avizovaný konec výroby legendárních botasek. A také se zamyslel nad slibem premiéra Petra Fialy (ODS), jak nikoho nenechá padnout.

Další historická česká značka končí díky naprosté neschopnosti vlády Petra Fialy. Tentokrát padl na oltář toho, že „jsme na správné straně“ tradiční výrobce obuvi Botas, jenž z důvodu vysokých cen energií ukončil výrobu v České republice.

Oblíbené botasky nosily i takové legendy, jakými byl Emil Zátopek či Jiří Raška. Kus české historie a další průmyslový segment našeho průmyslu se tak znovu stává minulostí. A to je teprve začátek.

Jak jsme se totiž mohli dočíst na seznamu a jak konec konců vidíme ve svém okolí, z Česka mizí malá řeznictví, pekařství a prodejci potravin. Dle citovaného článku „zůstanou jen řetězce“. Chápu, že euro-občanům typu pana Rychetského je to putna, ale mě tedy zánik těchto celých podnikatelských odvětvích neskutečně pije krev.

Nejen, že mi je líto těch lidí, kteří svému krámku věnovali celý svůj život a teď jej musí zavřít, ale současně je zcela zřejmé, že nadnárodní řetězce ještě více sleví na kvalitě a ještě více přidají na ceně. Protože lokální konkurence už de facto nebude existovat. A to je patrně ten hlavní cíl.

Všem libtardům, kteří mi včera psali, co jsem tím měl na mysli, když jsem psal, že topná sezóna pohřbí značnou část našeho průmyslu a zemědělství, tedy tímto odpovídám – přesně tohle! Vám je to ve vašich teplých kancelářích a kavárnách asi putna, ale já za každým jedním krachem vidím jeden lidský příběh. Jeden zničený život kvůli pětidemoliční lumpenbandě.

Pouze bych dodal, že jestli se Vítu Rakušanovi podaří prosadit ten cenzorský zákon, jenž bude umožňovat kriminalizaci lidí za šíření dezinformací, tak první, kdo by měl jít za katr, je předseda vlády Petr Fiala za jeho dnes již legendární prohlášení „nenecháme nikoho padnout.“

Dnes už totiž víme, že nám prokazatelně lhal.


Výroba legendárních botasek ve Skutči u Chrudimi končí. Firma propustila část lidí a výrobu uzavřela. Firma vlastní výrobu uzavřela a podle údajů ve sbírce listin poslala do likvidace. Část ze sedmdesáti zaměstnanců propustila, další jsou na „odstávce“ a majitel společnosti řeší, co bude dál. Důvodem ukončení vlastní výroby je podle majitele společnosti obrovský nárůst cen energií a nedostatek kvalifikovaného personálu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *