Richard Liška: Reakce na článek na serveru Hlídací pes

Na serveru Hlídací pes vyšel 30.12.2022 článek Roberta Břešťana „Vysoké ceny plynu? Vidím jen jednoho viníka – tím je Rusko, říká šéf Pražské plynárenské“. Toto je reakce.

Pokrytectví předsedy představenstva akciové společnosti Pražská plynárenská, Ing. Martina Pacovského, MBA.

Uvedenou společnost vlastní Hlavní město Praha. Pan Pacovský vidí ve vysoké ceně plynu jen jediného viníka a to Rusko. Jak pokrytecké, že?

Když nejdeš s davem podobným způsobem jako cca 200 tisíc Čechů, kteří přísahali věrnost Hitlerovi po vzniku protektorátu, pak by asi už nemusel být „ředitelem“ Pražské plynárenské, že?

Manifestace za Reinharda Heydricha 3. 7. 1942
na Václavském náměstí

Veřejná manifestace v Praze na Václavském náměstí 3. července 1942, která měla demonstrativně odsoudit atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Shromáždění se zúčastnilo 200 tisíc lidí. Václavské náměstí je dekorováno protektorátními a nacistickými vlajkami. Vidíme záběry zaplněného náměstí, diváků v oknech i na střechách okolních domů.

Na tribuně stojí státní prezident Emil Hácha, předseda protektorátní vlády Jaroslav Krejčí, ministr vnitra Rudolf Bienert a ministr školství a lidové osvěty Emanuel Moravec. Jaroslav Krejčí a Emanuel Moravec pronášejí projevy o zrušení výjimečného stavu a nutnosti aktivní spolupráce s říší. Na závěr manifestace zní česká hymna, při které shromáždění zdraví zdviženou pravicí. Na tribuně hajluje ministr financí Josef Kalfus, ministr vnitra Rudolf Bienert, předseda vlády Jaroslav Krejčí a ministr dopravy Jindřich Kamenický.

Pozn. Naší Pravdy: Ona slova, jež zazněla v protektorátním projevu o věrnosti českého národa Velkoněmecké říši, jsou jakoby vystřižená ze současného slovníku novodobých cenzorů. Inu, dějinnou věrnost říšským hodnotám někteří Češi nezapomněli.

Když Ruská federace dodávala do evropských států levný plyn, nikomu to nevadilo. Německo si na levném plynu dokonce plánovalo vybudovat „Zelený úděl“ přestavbou tepelných elektráren na plynové. Samozřejmě, že Německo na levném plynu z Ruska i bohatlo, kdy dražší plyn přeprodávalo dalším státům, včetně České republiky. To panu Pacovskému nevadí, že i Pražská plynárenská vydělávala na levném ruském plynu.

  • Není to Rusko, které by zavřelo kohoutky od plynových trubek směrem do Evropy.
  • Je to Polsko, které tyto kohoutky zavřelo.
  • Je to Ukrajina, která tyto kohoutky zavřela.
  • Je to fašismus Evropské unie pod vedením Německa, která na nátlak z USA vydala sankce proti Rusku a uzavřela kohoutky do Německa.
  • A nakonec je to fašismus USA, které zničilo podmořské trubky plynovodů Nord Stream.

Vždy je potřeba se ptát proč, a hlavně komu to prospěje? Odpověď? Kdo dováží zkapalněný plyn z USA do Evropy? Nebo spíše, kdo dováží zkapalněný ruský plyn do Evropy, kdy se tento plyn „papírově“ zbaví ideové závadnosti. Nakoupit ruský plyn, fiktivně jej přeprodat cizímu státu a pak jej zase fiktivně koupit a doručit 10x předražený do Evropy. To se pak jezdí ve sporťácích, že?

Zatímco Ruská federace budovala plynovod do Evropy, do Německa a do Číny, USA zastoupené liberálními retardy pocítily ohrožení obchodu a plateb v dolarech, protože nakonec by se mohlo stát, že se Rusko domluví s Německem a budou za energie platit třeba v eurech. To USA nemohlo připustit, protože by to narušilo jejich hegemonii založenou na petrodolaru, kdy všechny mezinárodní obchody musí být obchodovány v dolarech a americké banky si s každé transakce „něco vezmou“ za směnu jedné či druhé měny.

Vzpomeňte si, jak USA sankcionovaly Rusko a za každou cenu se bránily dokončení výstavby plynovodu Nord Stream II. Už tady bylo patrné, jak USA nechtějí, aby Rusko obchodovalo s Německem. Zase se tedy oklikou dostáváme k tomu, komu to prospěje. USA jako „vládce“ světa je před krachem a kope kolem sebe jako umírající kobyla.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Dějiny a současnost, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Richard Liška: Reakce na článek na serveru Hlídací pes

  1. Inečka Nováková napsal:

    Stručné, výstižné, dějinné konotace bez chyby. Není co dodat.
    Ovšem paralela s druhou polovinou 30. let minulého století je děsivá tím víc, že tehdy se to týkalo jen jednoho státu. I když – upřímně řečeno – v podstatě velká část Evropy si přihřívala svou polívčičku… Bylo by to na delší a rozhodně zajímavou diskuzi.
    Díky za článek!

    • admin napsal:

      Paní Nováková, srdečně Vás zdravím!

      Přesně, jak píšete. Jen doplním, že tehdy byla naděje vítězství socialismu proti německému fašismu, jenže dnes? Jakou máme naději, když navzdory válce na Ukrajině ruští oligarchové vyvádějí o to více peněz, této krve ekonomiky, do zahraničních bank! Za loňský rok to bylo dokonce vůbec nejvíce po rozpadu SSSR! Pokud tohle ruský prezident toleruje, pak je to jasné – on v tom jede s nimi!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *