Karel Petřík: Hlas pro pana Baštu

Hlasy pro pana Baštu by se mohly stát referendem pro změnu vládní politiky. Nic jiného nevyjádří přání lidu lépe. On jediný z kandidátů skutečně změnu chce. Ostatní jen planě žvaní.

A aby se neřeklo, že souhlasí s politikou zničení naší ekonomiky, a s ožebračováním občanů, navrhují opatření, která vláda nemusí, a nebude brát vážně. Hrozbu odvolání brát vážně musí proto, že rozzlobený národ s odhodlaným prezidentem je pro změnu víc, než bylo v listopadu v roce 1989.

Pro mě, a věřím i tisíce dalších, je výsledek střetu šesti kandidátů odpovědí na otázku volby menšího či většího zla. Bašta prokázal, že má odvahu jít nejen proti maňáskům a studiu, ale že má na to pokusit se svůj slib splnit. Konečně měl možnost široké veřejnosti ukázat, že má stále dost sil, odvahy a zkušeností, aby byl ze všech kandidátů nejlepší prezident. V jeho volbě by se mohla sjednotit roztříštěná opozice. Bašta se nerovná SPD, jak budou do voleb křičet všichni fanoušci vlády.

Všech, co ho nařknou z planých slibů, bych se zeptal na reálnost jejich představy spravedlivého míru na Ukrajině, a zajištění naší bezpečnosti před zavlečením do konfliktu. Já vidím reálnější vizi pádu naší vlády. O větě: „Mír musí být spravedlivý“, kterou pronesl pan Fischer, musím říci, že potřebuji příklad, kde takovým spravedlivý mír byl uskutečněn. Pokud by takový spravedlivý mír bylo možné dosáhnout, nemá válka smysl. Ale věřit, že Rusové opustí obsazená území, a uzavřou s těmi, co je obelhali, mírovou dohodu? I v tomto případě vidím pravděpodobnější pád naší vlády. Vůbec nechápu, jak může člověk, považující se za politika, šířit takové nesmysly. Mnozí jsou už tak zahleděni do naší evropské pravdy, že ztrácejí schopnost vnímat realitu.

Příště se patrně dozvím, že jsou hodní a zlí fašisté, a který je který bude určovat paní Jourová. Možná už určuje. Z pana Bašty se naštěstí ani hodný ani zlý fašista udělat nedá.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *