Mgr. Miroslav Kavij: Vládní dezinformace trochu jinak

Jak je dobře, že v době přibývajících, nekonečně se šířících dezinformací, má Česká republika vládu vedenou právě premiérem Petrem Fialou!!! Stejně jako ostatní členové vlády vždy dokáže důvěryhodně „vyvrátit“ médii šířené dezinformace, případně je „překlasifikovat“ na fabulace a podobné výrazy.

Příkladem budiž reakce premiéra na slova dnes již bývalého prezidentského kandidáta Josefa Středuly, že v Mošnově se připravuje vojenská americká základna. Podle současného premiéra „někteří prezidentští kandidáti asi nevědí, čím by zaujali, tak se snaží vymýšlet různé konstrukce, které neodpovídají realitě“.

Škoda, že premiér, dozajista obhájce českých zájmů (a podporovatel Sudetoněmeckého landsmanšaftu) zapomněl dodat, že zřejmě již v dubnu česká ministryně války Jana Černochová podepíše v USA Dohodu o obranné spolupráci, která mimo jiné umožní pobyt amerických vojáků na území ČR.

Zajímavé je také další premiérovo sdělení, že „To nejpodstatnější, co zároveň nemůžeme ovlivnit, je vývoj situace na Ukrajině. Pokud by se Rusko vzdalo svých agresivních plánů a zavládl by mír, významně by to celou situaci zklidnilo a odstranilo příčinu všech dalších problémů.“ Pan premiér Fiala, odborník ve vysílání signálů, má pravdu. Neustálými dodávkami zbraní, vojenské techniky a materiálu ukrajinské straně, ve kterých ČR hraje prim mezi státy NATO, k nastolení míru na Ukrajině nepřispějeme!

Trochu divné z pohledu premiérova tvrzení, že nemůžeme ovlivnit vývoj situace na Ukrajině, se zdá i současné rozhodnutí vlády zřídit post zvláštního zmocněnce pro Ukrajinu, který bude mít na starost intenzivní spolupráci týkající se další armádní pomoci směrem k Ukrajině. Krok, který na druhou stranu ale jasně koresponduje s premiérovým komentářem na jeho facebookovém profilu „Věřím, že Ukrajinci zvítězí v jejich boji s ruským agresorem“.

Na základě dosavadních vládních kroků by občané ČR naopak měli zbystřit a nadále demonstrovat svoji neochotu podílet se na zatažení ČR do válečného konfliktu na Ukrajině. Všechny vládní kroky k tomu směřují. Zatímco schodek státního rozpočtu soustavně nabobtnává, vláda uzákonila vyčlenění 2 % HDP pro resort obrany ČR.

Dle armádního analytika Martina Kollera chystané přezbrojení české armády bude skutečným finančním mejdanem pro americké dodavatele.

V případě avizovaného nákupu 24 ks armádních stíhacích letounů F-35 zaplatí daňoví poplatníci za 30 let jejich provozu 4 bilióny Kč, po započtení úroků se má výsledná cena vyšplhat k částce 7-8 biliónů Kč. Více než hezký dárek našich občanů pro agresivní vojenské uskupení NATO.

V době, kdy vláda ČR zvažuje jednotlivé kroky směřující ke konsolidaci veřejných financí, znamenající v konečném důsledku další chudnutí občanů ČR, další škrty ve zdravotnictví, školství, v sociální oblasti.

Od prvního kola prezidentských voleb nás dělí skutečně jen krátký okamžik. Volba prezidenta, který bude pracovat ve prospěch zájmů občanů ČR, nikoliv pro zájmy NATO, EU a nadnárodních společností, je příležitostí, jak alespoň zmírnit šílené kroky asociální současné vlády, jak ukončit z české strany další eskalaci válečného konfliktu na Ukrajině a přidat se na stranu těch států, které volají po jeho mírovém urovnání.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *