PhDr. Jiří Jaroš Nickelli: Šaškodrama proti Babišovi je daleko méně důležité než restituce protektorátu

Veřejnost je x let zatahována do umělého monstrprocesu proti expremiéru Andreji Babišovi, a bohužel i proti jeho vlastní rodině. Toto konstatuji jako nevolič hnutí ANO. Celé tažení proti panu Babišovi a jeho rodině a ostudné zneužívání jeho vlastního syna proti otci je klasickým chucpe našeho společenského a politického života.

Hnusný podíl na této společenské persekuci mají samozřejmě média, která v tomto případě sehrávala po léta letoucí roli nejen okopávačů kotníku expremiéra a jeho rodiny, ale doslova roli bulvárních hyen a šakalů.

Klasický příklad takového chování médii poskytuje stať Metra z 10. ledna 2023, kdy na titulní straně je odporný titulek „Dobojováno. Babiš je podle soudu nevinný“ a pokračuje to mimo jiné podtitulkem „Překvapený advokát. Po rozsudku Bruna připustil, že osvobození svého klienta nečekal.“ A sám nyní pánům z Metra pokládám tyto otázky. 

Za první, jaképak dobojováno? Kdo to vlastně bojoval a za co? Média, Evropská komise, senát, parlament, hnutí Ztohoven? Média i senátoři nedělali po léta nic jiného, než denně krmili veřejnost pomluvami a znevěrohodňováním činnosti expremiéra. A ironií osudu sama Evropská komise nebo ký to čert ouřada Unie vydali jakýsi ferman, že pan Babiš se pohyboval v rámci regulí unie, jestli si dobře pamatuji…

Za druhé, nicméně dnes po osvobozujícím, byť nepravomocném rozsudku, se žvaní „Podle soudu je Babiš nevinný“. Takže se zpochybňuje autorita soudu a jeho nezávislost? Kdyby se vyhovělo fanatikům Milionu Chvilek a pan Babiš by byl odsouzen, tak to by byl nezávislý soud? A jinak ne?? Kam jsme to dospěli v polistopadovém státě? Ke hře „vadí-nevadí“ – podle libovůle zájmových tříd a skupin? A nyní se pan generál vytahuje, že hnutí Ztohoven vydá uloupenou presidentskou standartu jen pod podmínkou, že presidentem se nestane pan Babiš?? Nehledě ke kriminálnímu obrysu tohoto excesu je to další společenské chucpe současnosti. 

Ano – srdečně přeji panu Babiši a rodině osvobození stejně jako jeho paní kolegyni. A přeji mu také, aby se mu dostalo satisfakce za léta pronásledování a ostouzení. Ovšem na druhé straně musím říci, že délka jeho štvanice a délka štvanic na nás, členy Linie práva v kauzách protektorátníků je nesrovnatelná! Uvedu příklad za řady dalších. Ví veřejnost, jak dlouho trvala kauza Salm, která skončila tak neslavně krachem restituce dcer Salmových? 28 let – aneb přes tři světové války, vážení! A jako dlouho trvaly naše soudy na „ochranu osobnostních práv“ mrtvého knížete? Můj byl nejdelší – skoro 11 let…

A nyní věcně

Kauza Babiš a spol. se celá léta motala kolem údajného zneužití 50 miliónů od EU. A v jakých částkách se pohybovaly kauzy protektorátních restituci proti republice?? Tak si to pěkně narýsujme.

Kauza Walderode cca 3-5 miliard, kauza Möse cca 5 miliard, kauza Thun-Hohenstein cca 7 miliard, Kauza Colloredo-Mansfeld cca 10 miliard, kauza Salm-Schoeller cca 11 miliard, kauza Něm. rytířů cca 50 miliard, kauza Dietrichstein cca 50 miliard, kauza U.F. Kinsky 157 miliard, kauza Liechtenstein cca 750 miliard.

A kdo tu volal po ochraně majetků republiky a samosprávy? Pouze sdružení Linie práva! A kdo aktivně bránil těmto restitucím a dosáhl po desetiletích výsledků pro stát? Opět sdružení Linie práva. Kde byly politické strany a vlastenecké spolky?? Nechci označit to místo…A když se potichu někde prolomily presidentské dekrety, provází to hluboké mlčení, doslova SILENCIUM MAGNUM.

Takže v čí prospěch se tak celá desetiletí děje, a veřejnosti se podstrkují pseudokauzy typu Babiš? Je to jasné, aby si veřejnost neuvědomovala podstatu útoku na republiku a na její majetky. Jediný větší rozruch se děl kolem kauzy Walderode, kde ovšem zejména levice naprosto selhala, a jediný, kdo aktivněji působil na obranu republiky, byla proklínaná SPD, která dokonce připravila i ústavní stížnost… A když se Linii práva opět zdařilo nalézt údaje o Walderodeho službě ve wehrmachtu nikoli u nás, ale v německém archivu!, panuje mediální ticho doslova hrobové. Prostě médiím a jejich adoraci protektorátní šlechty se úspěchy sdružení Linie práva a ve dvou případech i měst, nikdy nehodily do krámu. Narušily doslova katastrofálně mediální paobraz protektorátní šlechty jako jakési „oběti protektorátních poměrů“. Až na několik čestných výjimek byl pravdou opak, a proto nesměl být zveřejňován, aby zejména mladá generace nebyla uveden do pochyb o charakteru nanebevzaté protektorátní a pobělohorské šlechty.

Totiž je třeba nechápající veřejnosti znovu a znovu objasňovat, co by pro republiku znamenalo převzetí majetků, o kterých pan Tomáš Ježek, prohlášený otec privatizace, volal v Lidovkách svého času: „Proč nedat Kinskému majetek? Protože je ho moc?“ Nebo paní Lucie Talmanové taktéž v Lidovkách volala: „Vraťte majetek šlechtici, který nehajloval!“ Krásná demagogie, jako vyšitá pro potřeby tzv. restituentů a sudetů. Protože tady nešlo o to, že majetek byl veliký – šlo o to, že patřil funkcionáři henleinovců, který rozbíjel republiku! I v případě Colloredů, které Talmanová tak hájila, byl pravdou opak, nejen hajloval Colloredo v dopise, ale rovněž jeho švagr Helmut Rabl, esesák…

Převzetí majetků potomky protektorátní šlechty by znamenalo poškození desetitisíců občanů ztrátou pracovních míst, a ztrátou majetků získaných v dobré víře v platnost dekretální konfiskace!

Tak například v kauze Salm by rájecké zemědělské družstvo ztratilo 3000 ha polností, 500 družstevníků by přišlo o práci, Lesy ČR by přišly o 11 tisíc ha lesů! V Blansku by stovky vlastníků bytů přišly o majetky, dělníci dvou továren by přišli o práci, reservace Moravský kras by přišla o jeskyně, město Blansko by přišlo o zámek, památková péče o státní zámek Rájec atd. atd.

A stejný obraz se ukázal ve všech jmenovaných kauzách – buďto šlo přímo o nacisty, jako byli Rohan, Thun-Hohenstein, nebo Dietrichstein, nebo o kolaboranty, jako kníže Hans Liechtenstein, Podstatsky-Liechtenstein, Colloredo, Harrach, Walderode, Salm, a další.

Nicméně pravda prasklých měchů mediálních lží a čtvrpravd o roli protektorátní šlechty, továrníků, politických stran jako byla strana agrární, a určitých církevních řádů, dnes vytéká po 30ti letech opět na povrch. A uvádí tak na pravou míru veškeré adorace těch společenských tříd, která správně omezily v jejich rozpínání již Masarykova a Benešova republika – a proto byly tak nutné útoky na I. ČSR a zejména na její pokračovatelku, 3letou III. republiku Edvarda Beneše! Hnus a lživost těchto útoků předvídal již dr. Beneš ve své prognóze z roku 1945, kdy velmi správě uvedl v projevu k osvobozeným politickým vězňům ze 14. prosince 1945:

Přijde brzo chvíle, kdy tito viníci se budou před sebou samými a před světem očišťovat z toho, co v těch letech napáchal. A budou tomu sami věřit, až tyto své nové lži budou přednášet. … 

Že začnou, o tom buďte přesvědčeni a konečně přijdou opět, aby od očištění přešli k útoku, Bude to nová reakce, která opět spojí útok na pokrok sociální s útokem na naši svobodu sociální a lidskou.

Pozn. Naší Pravdy: Podrobněji, včetně videa, ZDE

Už konečně chápete, proč je nutno Beneše, republiku, odsun a dekrety bránit za každou cenu?

Už chápete, proč také máme nárok na odškodnění reparacemi, které Němci odmítají vyplácet a naše kolaborantské vlády jim provádějí rektoalpinismus anobrž řiťolezectví? Už konečně chápete, že boj s restituenty není soukromá věc, ale otázka zájmu celého národa?

TOTO VŠE BRÁNIT – PROTI VŠEM.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *