Prof. Ing. Peter Staněk, CSc.: Přednáška (video) v Martině na Slovensku 17.1.2023 (MIMOŘÁDNÁ FAKTA)

Dnes není problém inflace, protože inflace je jen vedlejším nástrojem. Problémem je příjmová polarizace společnosti a míra zadluženosti. Na střední Evropu bude mít dopad inflace větší vliv, protože obyvatelé nemají na rozdíl od západní Evropy úspory ze 70-80 let (cca 12 biliónů eur) a mohou je nyní použít.

► Na Slovensku se odhaduje inflace na 20 %. Úspory ztratily od roku 2008 42 % své hodnoty.

KLÍČOVÁ TÉMATA PŘEDNÁŠKY

  • Pojištění vkladů a znárodnění úspor obyvatel.
  • Extrémní kumulace ve všech evropských zemích.
  • Dnes už neplatí ekonomické zákony, neplatí nic z toho, co se učilo na ekonomických univerzitách (tisk peněz = inflace). Dnes je sice inflace, ale ne jako produkt vytisknutých peněz. ECB vytiskla 1,7 biliónu nekrytých peněz, FED vytiskl 6,7 biliónu USD.
  • Inflace se dá zastavit měnovou reformou (něco podobného jako v roce 1953), pokud máte doma peníze, tak budou přepočítané 1:100, na účtu 1:10. Doplatí na to obyčejný člověk, protože bohatý dostane informace předem (podobně jako na Kypru).
  • Kaskádovitý efekt inflace: zdražíme energie – tím zdražím vstupy – tím zdražím finální výrobky a služby (potraviny, dovolená, doprava, bydlení atd.). Ale stát zapomněl, že současně se zdraží energie i pro stát a celý veřejný sektor má drahé energie, má stát vyčleněné rezervy na drahé energie? Pokud nemá, tak bude brát další půjčky.
  • Chystá se otevření druhého lokálního konfliktu v oblasti Jihočínského moře (Japonsko, USA, Tchaj-wan x Čína).
  • 25-30 % domácností nezvládne zdražování.
  • Základem kapitálu každé banky jsou vklady spotřebitelů a inflace je výhodná pro dlužníky, nikoliv pro střadatele.
  • Politické elity s vámi mohou dělat jen to, co jim dovolíte (závisí na vás, co jim dovolíte).
  • Smyslem života je posun poznání.
  • Mezigenerační posun poznatků byl vždy základem posunu poznání.
  • Pokud je tato společnost založená na penězích, hrabivosti, majetku, spotřebě, nezodpovědnosti a sledování, tak logicky pro 90 % lidí to bude probíhat tímto kódem. Paradoxně 10 % myslí úplně jinak (důvěra, komunikace, spolupráce, empatie, odmítají soupeření atd), jako by byli mimozemšťané. V každém civilizačním modelu je to 90 ku 10 %. Primární protokoly rostlinné říše (rostliny mají vlastní vědomí) jsou komunikace, empatie, spolupráce, atd. Dnes se lidé izolují (od lidí, do svých domovů za vysoký plot atd.) a důsledkem této izolace je, že jsou lidé ovladatelní, protože nespolupracují a nekomunikují (chybí důvěra, komunikace).
  • Různost názoru a diskuse vede k posunu poznání.
  • Byzantská říše padla díky morálnímu, etickému rozvratu a ztrátě chuti žít.
  • Světové ekonomické fórum (WEF) má představu o digitálním občanském průkazu, digitálním covid pasu, biometrickém skenování, sociálním kreditu a toto by se mělo zavést. To, co nyní schvalují, tak se jedná o rok 2023 (nová pandemická smlouva uzavřená mezi státy a WHO, kdy WHO bude diktovat národním státům, co mají dělat v případě pandemie atd.). Pokud máte v sobě elektronický prvek, nebo zařízení, tak se stáváte majetkem Microsoftu, Bill Gates má na to patent od roku 2018. Vakcíny na covid 19 byly schválené v letech 2015 a 2017 (Pfizer se zbavil odpovědnosti za negativní účinky vakcinace s použitím technologie RNA). Dle Gatese bude celosvětová pandemie v roce 2025 s úmrtností 60 %, ale bude to v roce 2023. (Pozn. Naší Pravdy: Pandemie SPARS, podrobněji ZDE)
  • Je také připravený právní scénář, že musíte mít do roku 2030 nulovou uhlíkovou stopu u vašeho domu a obydlí. Pokud to nemáte, tak to musíte draze rekonstruovat a nebo nemovitost opustíte. O tom, mimo jiné, jednali v Davosu.
  • Systém 24 družic Echelon – systém 5ti očí (USA, VB, Austrálie, Nový Zéland, Kanada), monitoruje již 35 roků veškerou komunikaci a umožňuje tak kontrolovat planetu.
  • Anglosaský civilizační model akceptuje model Velkého resetu, ale ostatní státy ho nerespektují. 82 % zemí nepodporuje sankce proti RF a nepodporuje politiku USA.
  • Sociální kredit (27 otázek na které odpovídáte, pokud máte vysoké skóre odpovědí, můžete cestovat po světě atd. a naopak v krajním případě nebudete mít internet a nepodmíněný příjem) dle čínského vzoru bude v EU platit od roku 2024.
  • Kyjevský pakt bude podepsán do konce ledna a znamená, že vybrané země NATO budou poskytovat Ukrajině nejen zbraně a finanční pomoc, ale i pomoc vojenskou s oddíly. Pokud RF provede odvetné akce, tak Francie, Německo, V.B a USA se necítí být zavázané článkem č. 5, aby zasáhly do vojenského konfliktu. Pravděpodobně to budou země jako Slovensko, Polsko, Česko, Pobaltí, Rumunsko, Bulharsko a Gruzie. (Pozn. Naší Pravdy: Tedy bývalé členské země Varšavské smlouvy. Přesně v duchu „poturčenec horší Turka“.)
  • Pokud vyhlásíte výjimečný nebo válečný stav ohrožení, žádné protesty proti povinné vakcinaci a něčemu ostatnímu nebudou možné. Uzavřeme obyvatele v jednotlivých správních regionech pod plnou kontrolou. Tyto dokumenty byly schválené vládou v září 2022. Např. Český zmocňovací zákon (prošel prvním čtením) umožňuje poslat vojáky kamkoliv na 60 dní, bez souhlasu parlamentu ČR. Kterékoliv jiné armády mohou být na území ČR bez souhlasu parlamentu. Tento zákon je přesnou kopií zmocňovacího zákona (byl začátkem tvorby velkoněmecké říše) z roku 1933 v Německu. Počítají s tím, že pandemie bude už tento rok a abyste se nemohli bránit povinné vakcinaci.
  • Volební výsledky jsou zpracovávané elektronicky (to umožňuje manipulaci s výsledky, aby vyhrála ta správná strana). Ukrajinci v Čechách (cca 670 000) a na Slovensku (cca 150 000) dostanou volební právo.
  • Záleží na každém z vás, na každém z nás, když se spojíme, potom zastavíme tu hrůzu, která se valí, pokud budeme individualisti, potom si nestěžujme na nás vlastní osud.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *