Ne, své syny nedám: Pacifistická píseň Reinharda Meye z r. 1986 v nové nahrávce „Reinhard Mey & Přátelé“

Ne, své syny nedám: je pacifistická píseň německého písničkáře Reinharda Meye z roku 1986, nyní v nové nahrávce „Reinhard Mey & Přátelé“. Málokdy se píseň hodí do takové doby, jako je ta naše, tedy v roce 2023.

Miluji je oba, chci vám říci.
Víc než můj zrak, víc než život sám
Oni pro vás nezvednou zbraň k líci!
Ne, své syny vám nedám!

Mít úctu k živému jsem jim vštípil
I Cenu každého života znát
Odpouštět a milosrdný býti
Všechny boží tvory milovat.


Osobní vzkaz pro Vás, pane generále Pavle

Pane generále, pane Pavle.

Pokud najdete dostatek odvahy, abyste si pustil mnou zasílaný odkaz na skladbu, která mi hovoří z celé mé duše, tak jistě pochopíte, že nejsem ani Vaším voličem, ani fanouškem. Můj názor, vojáka v záloze, s hodností hodně dole pod úrovní Vašich výložek, je ten, že nesouhlasím ani s jediným Vaším názorem. Názorem na válku, speciální vojenskou operaci na Ukrajině, s vysvětlením, jak jste se z rozvědčíka stal najednou zastáncem NATO, stal se vysokým úředníkem této aliance, která má v preambuli, že prosazuje a hájí mír.

Jistě znáte knihu AKVÁRIUM, autora Viktora Suvorova. Pokud jste měl být rozvědčíkem, za éry Varšavské smlouvy, tak rozvazovací akt nebyl možný. Zbytek znáte sám nejlépe. Není mým zájmem sahat Vám do svědomí, ale určitě Vás chci ujistit, že: „Ne, já Vám své syny nedám!“  Stejně, jako je to v uvedené skladbě dole. Nevím, jak dopadne druhé kolo voleb, ale nevěřím slovům člověka, který se ve svém životopisu vysvleče donaha, vysvleče celou svou rodinu, má jistou minulost, vše se snahou dosáhnou kariéry, a pak se pokouší o post prezidenta České republiky.

S pozdravem: Mírové nebe nad námi

desátník v záloze r.n. 1957

P.S.
Pokud nejste pouhou osobou, prostou emocí, oblečenou do uniformy, tak z té skladby pochopíte, co Vám napsal otec dvou synů, jedné dcery, a čtyř vnoučat.

Dále již sama píseň:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Balzám na duši, Kauza Ukrajina, Přišlo nám do pošty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *