Donald Trump: Nejdříve přijedou tanky, pak jaderné zbraně

Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval přesun tanků na Ukrajinu a vyzval k ukončení války s tím, že by se mohla změnit na jadernou. Nejdříve přijedou tanky, pak jaderné zbraně. Okamžitě zastavte tuhle šílenou válku. Je to tak jednoduché, napsal na webu Truth Social.


Ukrajina se měla vzdát Krymu a NATO. Putin ji teď získá celou, prohlásil již dříve Trump. Ukrajina se měla vzdát Krymu a odmítnout připojení k Severoatlantické alianci (NATO), prohlásil bývalý americký prezident Donald Trump, který věří, že šéf Kremlu Vladimir Putin původně ani neměl v úmyslu sousední zemi napadnout. Zopakoval své přesvědčení, že „za něho by se to nestalo“, a že Putin nakonec dostane celou Ukrajinu.

Se mnou by to Putin neudělal. Neudělal by to. Měli s ním minimálně uzavřít dohodu, prohlásil Trump o krizi mezi Moskvou a Kyjevem, která na konci února vyústila v ruskou invazi na Ukrajinu. Trump také reagoval na fotografie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s jeho ženou Olenou pro magazín Vogue, které byly pořízeny v době, kdy se země zmítá ve válce. Podle bývalého prezidenta „to asi nebyl nejlepší nápad, píše web Newsweek.

Podle Trumpa se Ukrajina mohla vyhnout válce, kdyby se podvolila požadavkům Moskvy. Mohli se vzdát Krymu. Mohli říct, dobře, nepřidáme se do NATO, a měli by svoji zemi pro sebe, protože věřím, že Putin se dohodnout chtěl, řekl Trump.

Teď si ale nemyslím, že by Putin chtěl dohodu. Myslím si, že teď je těžší se s ním dohodnout. Vždyť celou zemi vyhazuje do povětří. Tím chci říct, že celou zemi dostane. A je to velmi, velmi smutné se dívat, co se s Ukrajinou stalo. Velmi, velmi smutné, dodal Trump s tím, že Putin podle něj původně ani válčit s Ukrajinou nechtěl, ale teď, když začal, tak bude chtít dostat celou zemi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *