Erik Best: Čas je nyní na Babišově straně

Andrej Babiš včera zahájil náborovou kampaň pro voliče SPD a ČSSD prohlášením, že lídři těchto dvou stran (Tomio Okamura a Michal Šmarda) zradili své voliče, když přímo či nepřímo podpořili v prezidentských volbách pravicového Petra Pavla.

Babiš je predátor v byznysu i politice a chce vyluxovat všech zhruba 50 % voličů, které ještě nesebraly vládní strany. Babišova strategie zřejmě spočívá v tom, že se nyní zaměří na podobně smýšlející nespokojené voliče všech ostatních opozičních stran, a bude čekat, až strany vládní koalice ztratí voliče prosazováním „asociální“ politiky.

Hnutí ANO v průběhu prezidentské volební kampaně varovalo před „brutálním utahování opasků“ a včera večer místopředsedkyně Alena Schillerová vyjmenovala některé ze sociálních jistot, které Fialova vláda „barbarsky bortí“. Jde například o zvýšení věku odchodu do důchodu, DPH na základní zboží a daně z nemovitostí. Načasování je v politice vším a Babiš prohrál prezidentský souboj částečně i proto, že volby přišly minimálně o několik měsíců dříve. Čas je nyní na jeho straně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *