JUDr. Jiří Vyvadil: Česko Andreje Babiše potřebuje. Snad více než kdy jindy

Vůbec si neprotiřečím s tím, že jsem uvedl, že během prezidentské kampaně dělal Andrej Babiš chyby a teď bych uvítal, kdyby byl i nadále výraznou tváří svému ANO. Ten důvod je jasný.

Zaútočit na SPD před druhým kolem, kdy se má kandidát na prezidenta snažit získat co nejvíce hlasů, ber kde ber, s tvrzením, že SPD nikdy nebude součástí vládní koalice s ANO, protože se propadne, zatímco Pavel se snažil získat hlasy i opozičních sil, což se mu dokonce podařilo, bylo taktickou chybou.

Stejně tak znevěrohodnil svou myšlenku, kterou jakoby vytáhl náhle z kapsy (a také vytáhl ne z vnitřního přesvědčení, ale proto, že to vyšlo v dotazníkové agendě ANO), že je třeba bojovat za mír a navrhl bez hlubšího rozmyslu, že jako prezident uspořádá na Hradě mezinárodní mírovou konferenci k Ukrajině, když se vzápětí zapletl do jazykových přesmyček, že je Putin rozvědčík jako Pavel, samozřejmě celý jeho nápad rozmetalo vniveč. Jiná věc je, zda nyní mohl zabodovat za mír s Ruskem, protože 95 % západních společnosti od USA k nám je přesvědčeno, jak Rusko dostane jednou provždy nakládačku a zmizí z politického života. To neříkám jako ten, kdo by si nepřál mír, ale i na příkladu Trumpa, u kterého tvrzení, že by konflikt na Ukrajině nepřipustil, je naprosto věrohodné, a které pronáší snad každý druhý týden, nezabírá a mu body nepřináší.

Tak jako existovala celosvětová davová psychóza ve prospěch nulové uhlíkové neutrality, o které zapochybovat před rokem a půl, bylo doslova zločinem, tak stejně dnes existuje davová psychóza totální porážky Ruska a vítězství Ukrajiny.

A bude trvat ještě nejméně rok, než obyvatelstvo Západu ze svých opojných omamných představ vystřízliví. A nastane kocovina.

V době budoucích parlamentních voleb už zcela jistě vystřízlivění nastane a nepochybně se splní představy realistických analytiků, že Rusko jistě nebude absolutně poraženo a uhájí si to, co obklopeno pro ně nepřátelstvím NATO pokládá za své nezbytné bezpečnostní záruky. O tom nemůže být pochyb. To je logika vývoje. Rusko neporazil Napoleon ani Hitler, ač byli přesvědčeni o jeho slabosti. A mimochodem, skutečnost, že Rusko bude mít v tomto roce vyšší nominální ekonomický růst než USA či Německo, o Česku ani nemluvě.

A i na bojišti je situace vyrovnaná a v této poloze může trvat roky. Válka v Iráku trvala 8 let, přinesla půl miliónu obětí, americkou mučírnu v Abú Ghrajb a přerostla v dalších 6 let trvající občanskou válku, ze které se možná teprve nyní po těch letech dostává. To jen na okraj.

A tím přecházím k tématu, který začne být v popředí

ANO je spletí bývalých členů ODS či ODA, kteří se svého času chtěli zachytit po zkomírání jejich domovských stran v novém uskupení a v ANO viděli šanci. Ovšem bez Babiše je to šedivá mainstreamová masa, která by jen kopírovala politiku ODS. Bez Babiše takovou masu volit nelze. Ani nelze zapamatovat jednotlivé poslance, kromě sympatické Aleny Schillerové.

U Babiše platí v dobrém i ve zlém, co na srdci, to na jazyku. Vždycky bude mluvit neučesaně, vždycky se navzteká a vždycky jsou věci, kterým rozumí mnohem lépe než pětikoalice, tj. svázání ekonomiky a sociálna s cílem uspokojit vitální potřeby většiny občanů a otázky, zejména v zahraniční politice, kdy by udělal nejlépe, že bude mlčet. Nebude tu Zeman, rozkřičený kolovrátek Okamura se možná také dotočí.

A koho tu obyčejný občan bude mít. Jedině Babiše.

Je třeba se podívat na příklad ČSSD, která nahrazením gigantů Zemana a i následně Paroubka tzv. hodný mi a přijatelnými tvářemi typu Sobotky a spol. skončila v trapné křeči jakýmsi podivným Šmardou, který volil generála.

Nenávist v liberální demokracii nelze utlumit. Mnohé by o tom mohl povídat Trump. Zatímco levicové proudy oproti západní Evropě jsou u nás pokojné, neagresivní, prozápadní liberálové jsou zuřiví a netolerantní.

A tak zuřivě bojovali proti Zemanovi, Paroubkovi a teď i Babišovi, když v prezidentské volbě měli a zčásti oprávněně za to, že je to na pět let definitivní.

Nezajímavý Havlíček nebude jistě vzbuzovat mnoho emocí, ovšem nejen záporných, ale ani kladných. Bude to takový Sobotka.

Poslední roky jsem byl pravidelným voličem ANO, po idiotských Vrběticích s velkým sebezapřením. Ale šel jsem. Havlíčka pravidelně vypínám, je absolutně nezajímavý a je docela možné, že bych ani nešel volit. Připomíná mi dobře placeného účetního s klokotovými rukávy.

Teď budou nastupovat věci nejen v ekonomice, ale i zahraniční politice, které Babiš intuitivně dobře ohodnotil. Podle kvalifikovaných odhadů nejen amerického vojenského štábu, ale i bývalého poradce Zelenského Arestoviče skončí boje na Ukrajině přirozeným patem, kdy ani Rusko neobsadí celou Ukrajinu, ale ani Ukrajině se nepodaří vypudit Rusy z území Ukrajiny.

Země, které vsadily na totální vítězství Zelenského režimu, tedy i Česko vedené režimem Pavla a Fialy, budou na straně poražených.

A tam někde přijde chvíle ANO Andreje Babiše.

Jsem stejně starý jako Andrej Babiš a cítím se zcela v pohodě a myslím si, že i on se tak může cítit. Co je to 71 let, kolik nám bude za tři roky. Jenom číslo. Andrej Babiš je nejzajímavější žijící postavou, která stále může být činná v politice.

Asi tak…

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *