Americký plukovník Richard Black: Nikdy jsme nebyli blíže k jaderné válce

Americký plukovník Richard Black

Od vlády Baracka Obamy Spojené státy masivně rozpalují Ukrajinu. Joe Biden pokračuje jako prezident v tom, co začal jako viceprezident za Obamy. Ukrajina ve válce vysychá kvůli nedostatku vojáků. Nakonec bude muset NATO pomoci s vojenským personálem. Pak by došlo k přímé válce mezi NATO a Ruskem.

Americký plukovník Richard Black v rozhovoru pro americký Schillerův institut vysvětlil, že Ukrajina byla ve skutečnosti Obamova válka. Za amerického prezidenta Baracka Obamy a jeho viceprezidenta Joe Bidena vedly USA válku a vojenské operace v Libyi, Sýrii a mnoha dalších regionech světa a politicky se angažovaly na Ukrajině. Vztahy Joea Bidena s Ukrajinou se datují od tohoto období. Obamova administrativa tehdy přilévala olej do ohně a opakovaně vyzývala Kyjev, aby Moskvu provokoval. A přispěli k oranžové revoluci v Kyjevě. Nakonec v reakci na to Rusko anektovalo Krym.

Podle plukovníka Blacka to bylo hlavně v tomto období, kdy Američané a Britové získali masivní vliv na Ukrajině. Nyní co zaseli sklízíme. Se všemi dodávkami zbraní ze Západu, stále složitější vojenskou situací a politickou eskalací, stejně jako neustálými požadavky Zelenského na zbraně, se situace stává stále nebezpečnější. Velké množství zbraní, tanků a v případě potřeby i letadel, které chce ze Západu Ukrajina, Ukrajinu jen málo posílí, ale hodně přispěje k eskalaci války. Svět musí být opatrný, člověk nikdy nebyl blíž k jaderné válce.

Ukrajina už krvácí. Vzhledem k tomu, že ze země uprchlo asi 8 miliónů Ukrajinců, je jasné, že Ukrajina má nedostatek vojáků. Ztráty jsou již vysoké. V poměru k počtu obyvatel jsou ztráty na lidských životech na ukrajinské straně asi 150x větší než ztráty USA ve Vietnamu. Kádr nakonec stačit nebude. NATO by pak muselo vypomáhat personálně, a nakonec se vojáci NATO střetnou s Ruskem v přímé válce.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *