Co řekl zpěvák Ivan Mládek v lednu 2017 o zániku ČSSR (video!)

Estébáci přivedli studenty na Národní třídu. Takhle to vidím. Ne že revoluci udělala Charta 77 a studenti. O svém hitu Jožin z bažin, ze kterého se v Rusku stal Putin z bažin, hovořil na serveru DVTV.cz zpěvák Ivan Mládek. Mluvilo se však i o sametové revoluci či o cenzuře.

Zpěvák mluvil o tom, že on zřejmě kvůli písni Jožin z bažin nesmí do Ruska. Skupina, která tuto píseň přezpívala, se totiž prezentuje pod jejich obličeji. Putin z bažin se dokonce zpívá i na proputinovských shromážděních:

V Rusku je to výborná reklama, prý to vidělo asi 200 miliónů lidí, ale je nám to prd platné, když tam nesmíme. Pozn. Naší Pravdy: český originál písně z r. 1977 viz níže.

On sám prý úplně původně se za svou muziku styděl:

Původní nahrávky neposlouchám. Za některé písničky jsem dokonce neměl ani čisté svědomí. Odjakživa jsem se ale snažil být apolitický. Politika se do našich skladeb nehodí.

Následně se pak Mládek vyjádřil k cenzuře, o které se domnívá, že existuje. „Je to ale lepší. Už se vám nic nestane“, poznamenal. „Když vám dřív něco zakázali, tak jste byl vyřízen všude“, dodal. Domnívá se však, že cenzura je stále. „Kdykoliv jsem napsal cokoliv o něžné revoluci či o Havlovi, tak mně to zcenzurovali“, řekl.

Něžná revoluce podle ing. Ivana Mládka byla totiž Gorbačovova záležitost iniciovaná KGB a StB:

Estébáci přivedli studenty na Národní třídu. Takhle to vidím, jinak to nemá logiku. Je dobře, že to bylo, ale je třeba, aby se říkalo, jak to bylo. Ne že revoluci udělala Charta 77 a studenti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Dějiny a současnost, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *