Rada z USA: Nemáš na jídlo, tak prostě nejez!

Občané ve Spojených státech se také potýkají s vysokou inflací. Wall Street Journal, který je jednou z nejvíce spravovaných a kontrolovaných mediálních sítí v Americe, publikoval článek, který lidem radí, aby vynechali snídani, pokud nemají peníze na potraviny.

Vejce, müsli, ovoce i káva výrazně podražily. V USA ceny vajec vzrostly v lednu o 8,5 procenta a loni o 70,1 procenta – nejprudší růst od roku 1973.

Autor článku tvrdí, že raketově rostoucí inflace je způsobena ruskou invazí na Ukrajinu. Produkce vajec také výrazně klesla kvůli ptačí chřipce. Zákaz klecového chovu v Kalifornii a jinde také vystřelil ceny vajec do závratných výšin.

To jde ještě dále než propaganda „jezte brouky“. Jen nejez, abys přežil. Úžasné, že? Prezident Biden mezitím tvrdí, že ceny plynu, inflace a mzdy ukazují, že jeho ekonomický plán funguje. Biden také tvrdí, že ceny klesly, což je lež.

V lednu Američané utratili v průměru o 6,4 procenta více za potraviny a více. Inflace je stále výrazně nad tím, co centrální bankéři považují za zdravé. V prosinci ceny vzrostly o 6,5 procenta.

Americký kongresman Dan Bishop odpovídá: „Amerika za Bidena: Žádné peníze na jídlo? Prostě nic nejez.“

Finanční poradce Douglas A. Boneparth dodává: „Pokud vynecháte snídani, oběd a večeři, můžete ušetřit ještě více peněz.“

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *