Poslanec Státní dumy za KSRF Denis Parfjonov: Jaderný klid

Celý minulý týden probíhala kampaň na podporu očekávání před prezidentovým vzkazem národu. Nebylo však překvapivé, že mnohá očekávání v souvislosti s hlasitými prohlášeními se prakticky minula účinkem.

A co je nejdůležitější: Putin dal jasně najevo, že pod jeho vedením hodlá Ruská federace pokračovat v dosavadním tržním kurzu. To znamená, že zatímco prezident již vyřkl fráze

Denis Parfjonov, poslanec ruského parlamentu, člen výboru pro rozpočet a daně (KSRF).

ze série „kapitalismus se dostal do slepé uličky“, vládnoucí režim nemá v úmyslu ani náhodou opustit tuto zhoubnou kapitalistickou cestu zkázy v Rusku. Není se čemu divit – vládnoucí třída se nebude sebe sama likvidovat. Zároveň byl dán jasný signál – mobilizační ekonomika nebude, RF nemá v úmyslu ani v nejmenším přejít na válečnou ekonomiku. Prezident oznámil, že úřady hodlají systematicky rozvíjet všechny oblasti. To lze přivítat, ale vyvstává otázka: jak v takových podmínkách porazit objemově mnohonásobně silnější ekonomiku Západu?

Bohužel, v textu Putinovy zprávy nezaznělo nic konkrétního k průběhu tzv. zvláštní voj. operace Ruska na Ukrajině, nic k jejím nejbližším cílům a plánům, což vyvolává nemalé obavy.

Nejméně jednou za půl roku příslušníci ruské armády budou mít nárok na dvoutýdenní dovolenou. Tímto způsobem tak vlastně zazněl i nepřímý náznak toho, že vojenské akce na Ukrajině budou pokračovat ještě dlouho. Což zase vypovídá o nevyhnutelnosti nových mobilizačních vln.

Přesto zazněly i jednotlivé kladné momenty. V sociálním bloku poselství Putin hovořil o rozšíření programu mateřského kapitálu a jeho rozšíření do nových regionů, podpoře akademické komunity a odborníků, mládeže, mladých rodin, věnoval zvláštní pozornost otázkám vzdělávání a porodnosti. Prezident zdůraznil zejména otázku podpory rodin vojáků zapojených do bojů na Ukrajině, jakož i samotných veteránů. Bude zřízen zvláštní fond, který se na tyto záležitosti zaměří. To lze jistě jen přivítat.

Zvláště potěšující bylo slyšet slova o znovuzrození sovětských tradic ve vzdělávání. Ve skutečnosti je potvrzen záměr Ruska na definitivní odchod z boloňského vzdělávacího systému a návrat k tradičním termínům studia na vysokých školách – od 4 do 6 let (specializace). V příštích pěti letech má za úkol připravit nejméně pět miliónů odborníků pro klíčové oblasti průmyslu. KSRF o to usilovala dlouho, opakovaně navrhovala přijetí zákona „vzdělávání pro všechny“, nyní se otevírají nové možnosti pro podporu našeho programu v této oblasti.

Současně s výtkami vůči podnikání, jež vyvedlo za hranice země kolosální částky, prezident vyzval k výchově „vlasteneckého“ byznysu, který „musí dlouhodobě investovat do vlastní země“. Ty, kteří tak neučiní, národ litovat nebude – takto si prezident, aspoň slovně, pohrál s protiliberálními náladami v řadách národa.

Na jedné straně se chci zaradovat, že i tentokrát se Putin obešel bez zmínky o fašizoidním filozofovi Ivanu Iljinovi. Prezident však přesto neodolal citaci „velkého státníka“ Petra Stolypina (o kterém před nedávnem Klim Žukov vydal skvělé video).

Klim Žukov: První ruský fašista Petr Stolypin,
aneb Proč mu ruská vrchnost staví pomníky?

Na konci poselství zaznělo snad jediné významné a úderné sdělení. Rusko pozastavuje svou účast v Dohodě o omezení strategických útočných zbraní a Ministerstvo obrany má za úkol provést přípravy na znovuzavedení jaderných testů. S tou výhradou, že budou provedeny pouze tehdy, pokud Spojené státy provedou tyto testy jako první.

Celkově se poselství svým charakterem opět neslo v duchu jakéhosi kolektivního sezení v rámci psychoterapie, které mělo za cíl jediné: uklidnit společnost, že „vše jde podle plánu“, že „se není čeho obávat“, že „v zemi vládne stabilita a pořádek“, že „vše je pod kontrolou“, že „žádné zásadní změny se neočekávají“.

KSRF je přesvědčena, že jak se mezinárodní situace zhoršuje, tak v Rusku budou stále více vyžadovány drastické změny v oblasti řízení ekonomiky. Již dlouho nazrává potřeba znárodnit klíčová odvětví ekonomiky a státní správy, zavést plánovité hospodářství, zavést progresivní zdanění příjmů bohatých Rusů, jakož i výrazné zvýšení mezd atd. – to vše je v programu KSRF a čím déle bude vláda od návrhů komunistů se distancovat, tím dražší a těžší pro zemi bude překonání krize.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)


Pozn. Naší Pravdy k progres. zdanění: doslova nad Slunce nejjasnější ukázkou, kam to až dojde, pokud se progresivní zdanění odmítá, je současné Rusko. RF je skoro jediná země na této planetě, která ODMÍTÁ zavést progresivní zdanění ruských dolar. miliardářů (více než 130) a milionářů. V Rusku díky vedení státu v čele s V. Putinem byla zavedena ROVNÁ DAŇ ve výši 13 % dne 1.1.2001. O takovém doslova danajském daru pro ruské boháče si na Západě mohou tamější boháči nechat akorát tak jen zdát!

V Rusku pro všecky od zač. 21. století platí rovná 13 % daň, uklízečkami a prostitutkami počínaje, již zmíněnými dolarovými miliardáři konče. Výsledek? Více než DĚSIVÝ:  svého bohatství všichni dolaroví milionáři a miliardáři RF mají uloženy na Západě v daňových rájích, především v USA a ve VB. I proto je domácí ruská ekonomika BEZ PENĚZ. Tohle je ta nejhorší sabotáž na státní úrovni od rozpadu SSSR.

Pozn. Naší Pravdy k úrokovým sazbám centrobank: Dlouholetá politika ruské Centrobanky pod vedením její ředitelky Elvíry Nabiullinové používá nejen současných (Pozn. Naší Pravdy: listopad 2023) neúnosných 15 % (!) úrokové sazby, ale zcela běžně i více, rekord byl až kolem 20 %! Výsledek? Ruská ekonomika je v zásadě stagnující, včetně vývoje, školství a ostatních rozpočtových resortů. Podrobněji ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *