Městem za mír: Připojte se i ve Vašem městě

Inspirujme se navzájem v tom, co nás spojuje!
Zapomeňme na to, co nás rozděluje…

Srdečně zdraví Vlastenci z Tábora
Mírové nebe nad hlavou!

P Ř I P O M Í N Á M E !!!
Pátek 3. března 2023
Tábor „Městem za mír“
3. průvod za mír a proti válce – sraz 17:00
u Pomníku Mistra Jana Husa – park před nádražím ČD v Táboře.

Vážení spoluobčané,

dne 17. února a 24. února 2023 jsme v průvodu prošli centrální částí Tábora od Husova památníku až na Žižkovo náměstí, abychom tak nenásilnou formou veřejně manifestovali naši společnou touhu po zahájení mírových jednání a ukončení válečného konfliktu na Ukrajině. Cestou jsme se zastavili u památníku „Vojna a mír“ na Náměstí TGM a dále u Pomníků padlým v 1. sv. válce na náměstí Františka Křižíka. Na obou místech jsme položili květinovou výzdobu a připomněli si dobovou historii spojenou s vybudováním těchto památníků. Průvod jsme zakončili na Žižkově náměstí modlitbou za oběti války i za oběti nedávného ničivého zemětřesení v Turecku a Sýrii. Jsme přesvědčeni o tom, že takto veřejně prezentovaná idea touhy po míru je velmi důležitá a inspirativní. Jak víme, podobné průvody se konají také v sousedních zemích, zvláště na Slovensku a v Německu. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili, vyjádřili kultivovanou formou touhu po míru a pomodlili se za všechny oběti konfliktu na Ukrajině, jehož smutné 1. výročí připadlo právě na 24. února 2023.

Dne 3. března se opět vydáme v tichém průvodu po stejné trase a prosíme účastníky, aby si přinesli vhodné mírové symboly nebo transparenty s mírovými a protiválečnými hesly. Abychom na sebe upozornili, musí nás být tentokrát a v dalších termínech podstatně víc a musíme být vybaveni dobře viditelnými symboly.

Za vaši podporu, účast nebo osvětu předem děkuje

Mgr. Dagmar Tisovská
Tábor vlastenců

Yveta Rychtaříková (Proud národní hrdosti)

Mírové nebe nad hlavou: S Mgr. Markem Adamem si povídáme o současné situaci, o válce a míru, o českých dějinách, Boženě Němcové a Juliu Fučíkovi, o vlastenectví, „Jízdách andělů“, táborských mírových pochodech a řadě dalších témat. Přejeme vám příjemný poslech.


Pozvánka na Demonstraci za mír
v Táboře 1. dubna 2023 od 14 hod:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Pozvánky se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *