Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 27.2.2023

V úvodu se Valerij Pjakin vyjádřil k Putinově poselství Federálnímu shromáždění RF. Avšak Putinovo vystoupení bylo vysíláno v celém západním světě s tím, že z jeho obsahu bude vyplývat nadcházející sled událostí.

Rusko tak převzalo iniciativu ve světovém dění. Dále Pjakin zmínil Smlouvu o omezení strateg. zbraní, nakolik Rusko odstoupilo od smlouvy s tím, že návrat zpět přichází v úvahu jen tehdy, budou-li započítány do amer. hrozby také jaderné síly Británie a Francie, neboť ty působí zajedno s USA. Takže smlouva musí obsahovat toto zohlednění sil Británie a Francie. Avšak zrádná složka ruské reprezentace Putinovo vystoupení velkoryse přehlíží, když tvrdí, že Rusko musí dodržovat svá omezení  jaderných sil jednostranně, i když Západ od smlouvy ustoupil.

V další části se Pjakin věnuje důležitému čínskému návrhu na vyřešení ukrajinské války s tím, že Rusko na válečném poli Ukrajiny zároveň řeší závažný problém Číny a Tchaj-wanu. Avšak navzdory tomu Čína projevuje vůči Rusku drzost v podobě 12-bodového plánu, jenž Rusko musí splnit, aby válka na Ukrajině skončila. Což odpovídá tomu, kdyby Rusko sepsalo 12 bodů plánu, který musí Čína splnit, aby se normalizovaly její vztahy  s Tchaj-wanem. Ostatní již ve videu.

Pozn.: zvuk zapněte pod oknem videa vpravo dole (ikona s přeškrtnutým reproduktorem)

Blíže v rozhovoru ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *