JUDr. Jindřich Rajchl: Vyzva vládě k ukončení podpory režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu

Vyzývám naši vládu, aby okamžitě ukončila jakoukoliv vojenskou podporu režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu.

Ještě se musím jedním příspěvkem vrátit k pro mě neuvěřitelné situaci, kdy naše policie v klidu přihlížela, jak se v centru Prahy mávalo vlajkou Pravého sektoru, jenž otevřeně navazuje na Ukrajinskou povstaleckou armádu, známou též jako banderovci.

Místní obhájci všeho žlutomodrého jejich zvěrstva páchaná za druhé světové války opakovaně zlehčují a tvrdí, že odsouzením odporných zločinů páchaných banderovci jen naskakujeme na kremelskou propagandu.

Inu prošel jsem si literaturu týkající se volyňského masakru a narazil na zajímavou knihu amerického historika z University of Yale Timothyho Snydera (jehož lze asi jen stěží označit za proruského dezinformátora), která se nazývá Krvavé země. Výtažek z ní byl publikován na webu Expres v roce 2018, kdy se u nás o ukrajinských dějinách ještě mohlo psát v objektivním duchu.

V prvním komentáři k tomuto příspěvku posílám odkaz na zmíněný článek, kde si můžete přečíst o tom, jak brutálně mučili a vraždili své oběti, včetně žen, dětí a kojenců.

Upozorňuji, že následující úryvek z tohoto textu je opravdu pouze pro silné povahy. Zde jen krátká ukázka:

Jiný zvrácený čin se odehrál v Ternopilu (polsky Tarnopol), kde příslušníci povstalecké armády vyvěsili transparent „Cesta k nezávislé Ukrajině“ a na stromy podél silnice zavěsili k sobě svázaná těla dětí.

Tak po téhle cestě já tedy zcela zásadně jít odmítám!

Znovu proto vyzývám příslušné policejní orgány, aby okamžitě začaly konat dle zákona, identifikovaly osoby propagující tento odporný útvar a jeho prominentní postavy, a zahájily vůči nim úkony trestního řízení! Nelze tolerovat a nečinně přihlížet páchání flagrantního trestného činu přímo v centru našeho hlavního města.

Stejně tak vyzývám naši vládu, aby okamžitě ukončila jakoukoliv vojenskou podporu režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu mimo jiné tím, že má jeho obraz vyvěšen ve své Nejvyšší radě (ukrajinský parlament), nebo tím, že po něm pojmenovává své ulice.

V neposlední řadě opakuji, že mi je naprosto ukradené, jak tuto osobnost vnímají na Ukrajině. Ať si ho tam klidně prohlásí za svatého. Nic to nezmění na tom, že se jednalo o zcela zavrženíhodnou kreaturu, před níž si každý normální člověk může jedině odplivnout.

A aby bylo jasno – netvrdím, že Ukrajina nemá právo se bránit – ale skutečně nechápu, co nutí Zelenského režim uctívat odkaz nacistických vrahů. Bez toho by bojovat nemohli?

A než někdo začne mudrovat použitím klasicky trapného argumentu “Rusové to dělají taky”, tak bych rád uvedl, že dotyčnému patrně uniklo to, že Ruské federaci momentálně žádné zbraně nedodáváme. Pokud bychom dodávali, byl bych zcela jistě také proti.

Pokud si tedy máme zachovat alespoň zbytek naší cti, tak musíme neprodleně zastavit podporu současnému pronacistickému režimu, jenž v Kyjevě vládne, a současně jasně a rychle trestat všechny projevy a formy propagace morálně odporného odkazu jednotek UPA zvaných banderovci a čehokoliv, co je s osobou Stěpana Bandery jakkoliv spojeno.

Opravdu se už nechci za naši zem nikdy stydět tak, jako jsem se styděl, když jsme zvedli ruku pro “humanitární bombardování” Srbska.

Nedopusťme to.


Pozn. Naší Pravdy: Podrobněji k osobě Stěpana Bandery zde:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: JUDr. Jindřich Rajchl: Vyzva vládě k ukončení podpory režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu

  1. MVDr. Jana Losselová napsal:

    Dost hanobení milionů mrtvých, našich dědů, otců. Všichni, co se obětovali za budoucí generace, aby žili v míru a demokracii. Dost mravního marastu, oblbování mládí, které ještě nemá paměť ani zkušenosti. Konec užitečných idiotů, válečných štváčů, dost vykrádání České republiky!! Neschopná a zaprodaná Fialova vláda pryč!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *