Většina ukrajinských vojáků v první linii je zabita během 4 hodin

Vysloužilý americký námořník bojující na Ukrajině řekl ABC News, že frontová linie je „mlýnek na maso“, kde vojáci přežívají v průměru „čtyři hodiny“.

Troy Offenbecker bojuje po boku ukrajinských sil v oblasti Donbasu. Moskva a Kyjev bojují kolem Bachmutu několik měsíců, zatímco ruské síly pomalu získávají převahu kolem města.

V lednu Německo odhadlo, že Kyjev ztrácí „tříciferný počet“ vojáků denně bojujících o Bachmut. V té době se Bílý dům domníval, že prezident Vladimir Zelenskij vynakládá příliš mnoho životů a prostředků na obranu města.

Offenbecker v rozhovoru pro ABC naznačuje, že situace se může pro ukrajinské vojáky zhoršovat. „Na zemi to bylo dost špatné. Spousta obětí.“ Uvedl, že očekávaná délka života je kolem čtyř hodin v první linii.

Řekl, že ruský útok na město neutichá a proměnil se v „mlýnek na maso“. Dělostřelectvo útočí nonstop. Offenbecker vysvětlil, že ruské síly bojují nepřetržitě. „Rusové možná v poslední době měli nedostatek granátů, ale posledních pár týdnů střílejí nonstop. Celý den a noc“, řekl pro ABC.

Mezitím západní podporovatelé Kyjeva v posledních týdnech Zelenskému řekli, že země NATO se snaží najít dělostřelecké granáty, které by mohly poslat na Ukrajinu. Ministr obrany Lloyd Austin řekl, že USA vycvičí ukrajinské síly v metodách boje, které používají méně munice.

Kreml loni nařídil mobilizaci 300 000 vojáků. Západní vůdci předpokládali, že Moskva tuto zimu nařídí ofenzívu. Ukrajinští představitelé říkají, že ruská ofenzíva nyní probíhá, a Offenbecker souhlasí. „S množstvím ostřelování, množstvím raket, myslím, že to začalo,“ vysvětlil pro ABC.

Vzhledem k přísné kontrole Moskvy a Kyjeva nad tiskem jejich zemí není jasné, jak velký je počet obětí v jednotlivých zemích. Od začátku války Zelenskij znárodnil ukrajinská média, postavil svou politickou opozici mimo zákon a uvěznil občany, kteří se stavěli proti jeho administrativě.

Předseda tiskového odboru Serhiy Guz v komentáři ke stavu žurnalistiky na Ukrajině vysvětlil: „Nikdy nevíme, co je základem těchto obvinění, co je proruské spojení… Začíná to vypadat spíše jako politické obvinění než jako skutečný zločin.“

„Mnoho novinářů nyní autocenzuruje“, dodal.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *