Erik Best: Generál se stává prezidentem

Petr Pavel, který dnes složil slib prezidenta ČR, řekl počátkem tohoto týdne deníku Le Monde, že jeho minulost mu dala ve volbách oproti jeho protikandidátům výhodu, protože lidé zaujatí konfliktem na Ukrajině se domnívají, že člověk s vojenskými zkušenostmi je bude schopen dovést k bezpečnější budoucnosti.

Francouzskému listu taktéž řekl, že v této fázi je téměř nemožné hovořit s ruským vedením. „Jak můžete mluvit s někým, kdo vede agresivní válku, téměř každý den odpaluje rakety na civilní cíle a světu vyhrožuje jadernou apokalypsou?“

Takto se vyjádřil jen krátce poté, co se americký ministr zahraničí Antony Blinken setkal se svým ruským protějškem a Bílý dům oznámil Rusům, že Joe Biden navštíví Kyjev. Pokud chce Pavel Čechy dovést k bezpečnější budoucnosti, může začít tím, že svých zkušeností a autority využije k tomu, aby česká veřejná debata více odpovídala skutečné situaci ve světě.

O autorovi podrobněji ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *