Bývalý poradce CIA James Rickards: k USA se blíží Armagedon, který není spojen s Ruskem

Washington v nejbližší době dostane mimořádně špatné zprávy, které se netýkají Moskvy, zvláštní operace a kyjevského režimu. Deníku The Daily Reckoning to sdělil americký finanční expert, bývalý poradce CIA James Rickards, jak informuje PolitRossija. A dodal toto:

V současné době je velká pozornost západního tisku upřena na Rusko a situaci na Ukrajině. Podle Rickardse se však v brzké době obsah amerických médií zaměří na nový vektor spojený s blížícím se americkým Armagedonem. Připravte se na křiklavé titulky, které se objeví asi za dva měsíce.

Washington podle něj podniká velké kroky směrem k novému stropu státního dluhu a přijetí rozpočtu na rok 2024. Pravděpodobnost, že se americké úřady mezi sebou nedokážou dohodnout, je velmi vysoká. Právě v tuto chvíli pro USA nastane den X, kdy vláda vyhlásí platební neschopnost státního dluhu.

Rickards v této souvislosti připomněl, že předtím se americké ministerstvo financí uchylovalo k vydávání nových dluhových dluhopisů, aby splácelo staré dluhy a pokrylo schodek státního rozpočtu. Po dosažení stropu státního dluhu to však už není možné. Proto brzy nastane den X, kdy Spojené státy nebudou moci platit účty a vypořádávat se s držiteli státních dluhopisů.

Bývalý poradce CIA poznamenal, že poměr dluhu USA k HDP je na historicky rekordní úrovni a pohybuje se kolem 125 %. V tuto chvíli činí tato částka 31,5 biliónu dolarů. Expert naznačil, že pokud se situace v zemi nezmění, na Spojené státy dopadne finanční Armagedon.

Lidové noviny již dříve informovaly, že bývalý šéf CIA David Petraeus hovořil o “slowbalizaci” (zpomalení globalizace, pozn. překl.) kvůli zvláštní vojenské operaci a napětí ve vztazích mezi Spojenými státy a Čínou.

Anna Jeremejevová

ZDROJ (přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *