Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 27.3.2023

V úvodu se Valerij Pjakin vyjádřil k návštěvě čínského prezidenta v Moskvě ve dnech 20.-22. března. S tím, že vesměs sdělovadla neví, jaké k návštěvě zaujmout stanovisko, jaký byl vůbec smysl této návštěvy.

Pjakin velice správně vyzdvihl to, že se do Moskvy dostavil nejen čínský prezident, ale s ním i celé politické vedení ČLR, tedy včetně ÚV KS Číny. A nejen! Dostavilo se celé ekonomické vedení Číny. Byla to tedy naprosto mimořádná delegace, nemající v dosavadních dějinách čínsko-ruských vztahů obdoby. Pjakin dále zmínil, že sdělovadla, včetně ruských, vidí v této doslova mimořádné nejvyšší státní čínské návštěvě podřízenost Ruska Číně. Avšak to, že USA s celým Západem již přes 30 let doslova vysávají celé Rusko, ona sdělovadla jaksi nevnímají.

Pjakin dále zmínil 12-bodový mírový plán ČLR k Ukrajině. S tím také dodávky ruského plynu do EU skrze USA, které tak prodávají údajně svůj zkapalněný plyn, ačkoli ve skutečnosti se jedná o ruský plyn. Klíčová věc zmíněná Pjakinem: může Čína vydržet soupeření s USA bez spolupráce s Ruskem? Nikoliv! A to je také vysvětlení, PROČ taková čínská delegace se dostavila do Moskvy. Ostatní již ve videu.

Pozn.: zvuk zapněte pod oknem videa vpravo dole (ikona s přeškrtnutým reproduktorem)

Blíže v rozhovoru ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *