Mgr. Miroslav Kavij: Hořká příchuť výročí vzniku NATO

Letošní připomenutí vzniku NATO dne 4. dubna bude mít opět o něco více hořkou příchuť. Současná politika NATO je dnes stále více ztělesněním a prosazováním zahraniční politiky USA, které se nechtějí smířit se skutečností ztráty role světového hegemona.

Země končícího světového četníka, mající na svědomí nejvíce válečných zločinů, která v letech 1950-2015 se nezdráhala bombardovat více než 20 států světa. Příkladem, že NATO nikdy v historii nemělo nic společného se skutečným zabezpečením světového míru, budiž rozšíření NATO směrem na východ po rozpuštění Varšavské smlouvy a po rozpadu tehdejšího SSSR, přestože Západ deklaroval a sliboval nerozšiřování NATO směrem k ruským hranicím a jeho vojenské obkličování. To koneckonců neskončilo doposud, a tak se na velitelství NATO v současnosti chystají vyvěsit vlajku nejprve Finska a posléze Švédska.

Německá poslankyně za Die Linke Sevim Dagdalen

Z hlediska dalšího rozšiřování NATO se na první pohled zdá, že tento agresivní pakt ani za dobu své 74-leté existence se o svoji budoucnost nemusí obávat. Ve skutečnosti se mírová část světového lidstva může dočkat nečekaných změn, které mohou v blízkém časovém horizontu v NATO nastat. Příkladem z tohoto pohledu je vystoupení německé poslankyně za Die Linke Sevim Dagdalen, která ve svém projevu vyzvala americkou armádu k odchodu z Německa v důsledku zvyšujících se nepřátelských kroků proti Německu v poslední době.

Taktéž vydání zatykače Mezinárodním trestním soudem v Haagu na prezidenta RF Putina vznáší mezi některými politiky minimálně rozpaky. Jak zdůraznil v pořadu Fellner Live rakouské televize bývalý poslanec za stranu Svobodných, v současné době politolog a analytik Gerald Grosz, před tribunál v Haagu patří Barack Obama, Tony Blair, mrtvola George Bushe staršího a mumie mladšího!

Česká republika je před podobnými „dezinformacemi“ pečlivě chráněna. Kdo by se pokusil nahlédnout pod pokličku „zakázaného“, může se těšit! V případě, že pracuje ve školství, tak na vyhazov z práce, pokud je příslušníkem armády ČR, tak na přátelský pohovor s ministryní obrany Černochovou. V případě, že se jedná o občana „chcimíra“ požadující sundání ukrajinské vlajky z míst, kam nepatří, pak se může těšit na nějakou tu ránu od příslušníků policejního sboru, kterým v době, kdy dochází k dalšímu utahování opasků, budou platy z důvodu zabezpečení současného režimu navyšovány! Jaká je za uvedeného stavu nastolené cenzury skutečná podpora našich občanů pro NATO, je minimálně diskutabilní, neboť 55 % dotázaných má obavy otevřeně vyjadřovat své názory!

Naše vládnoucí politická reprezentace v době připomenutí si dubnového výročí vzniku NATO nás bude prostřednictvím své „bruselské veřejnoprávní televize“ masírovat nejen o důležitosti našeho dalšího setrvání v „mírovém“ NATO, ale navíc zdůvodňovat oprávněnost a důležitost navýšení finančních prostředků pro nákupy nové vojenské techniky od „hlavy“ NATO, USA. To vše v době, kdy Fialova vláda začíná s dalšími škrty v neprospěch občanů své země. V době, kdy každou hodinu daňoví poplatníci ve Spojených státech platí 93,26 miliónů dolarů za celkové náklady války proti terorismu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *