JUDr. Jiří Vyvadil: Svět znovu nebezpečnější. Biden rozjel něco, co stále více směřuje ke katastrofě

Spolu s většinou nezápadního světa, počínaje giganty jako je Indie, Čína, Brazílie, ale i papežem Františkem a dokonce i republikánským kandidátem na prezidenta USA Donaldem Trumpem, pokládám NATO za instituci, která má rozhodující podíl na vzniku současné války Západu proti Rusku.

A tedy i vzniku světového konfliktu největšího řádu. Pokládám dnešní připojení Finska, které sehrávalo tak významnou úlohu v propojování světa (vzpomeňme jen velkolepou Helsinskou konferenci o bezpečnosti, která na několik desetiletí určovala naši bezpečnost), jakou nebezpečnou, prohlubující nestabilitu světa a s plným vědomím, že náš dnes již jasný protivník Rusko, dokonale situaci zvládne, jako za Karibské krize, což o dnešním NATO nelze očekávat.

Že přirozeně dělá svá protiopatření, včetně rozmísťování taktických jaderných zbraní na hranicích, je normální. USA by v této situaci provedly už preventivní jaderný útok. Asi nám moc nepomůže, že politicky nedospělá a příznačně progresivisticky a tu a tam i dle jejich médií drogově čas od času ojíněná premiérka, jejíž jméno už ani nemusím vyhledávat, protože ji i sami Finové dali červenou kartu, protože Finsko se dnešním dnem stalo bezvýznamnou šedivou 31. šedivou myší Evropy.

Plnou odpovědnost ovšem nese politika současného prezidenta Bidena, který jedná tak, jak by nikdy nejednal žádný jeho předchůdce, ať republikán či demokrat. Rozhodl se brát Rusko jako cosi méněcenného, nehodného rovného jednání. Doplatí na to. A Putin, předpokládám ví, jak to zvládnout. Reakcemi našich politických idiotů se nemá smyslu zabývat…


Pozn. Naší Pravdy:

Jak se do lesa volá, tak se z něho i ozývá. Tohle pořekadlo, aspoň tomu tak doposud bylo, mělo své opodstatnění i v politice, té sovětské jakbysmet. Ne však v současné ruské politice. Proč Rusko nerozmístí své rakety na území Kuby a Venezuely? Kdyby byl ruský prezident soudným prezidentem, vojska z Ukrajiny by neprodleně stáhl zpět na území Ruska s tím, že by je rozmístil u hranic USA.

Je již jasné, že Rusko pod vedením Putina na Ukrajině opakuje tu samou chybu, kterou činil SSSR pod vedením Brežněva v Afghánistánu. Ve výsledku tak Rusko nedosáhne ničeho, kromě kolosálních ekonomických a sociálních ztrát na svém území. S tím, že obkličovací sevření Ruska ze strany NATO pod velením amer. Pentagonu bude o to děsivější. Ukazuje se, že Rusko svou politikou směřuje k vlastní katastrofě.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *