Ukrajinská armáda začne najímat zahraniční piloty

Ve skutečnosti to budou piloti z řad armád NATO,
USA s tím mají letité zkušenosti

Ukrajinská armáda oznámila, že začne do svých řad najímat cizí piloty „dobrovolníky“.

Důvody jsou dva, jednak došli Ukrajinci, ale hlavně NATO se připravuje na nasazení leteckých sil pro novou „ukrajinskou“ ofenzívu jednotek NATO, které na Ukrajině bojují pod pláštíkem „dobrovolníků“.

Jestli někdo věří pohádkám ze západních medií, že se jedná o penzionované piloty, pak musím vysvětlit, jak jsou trénováni piloti po přerušení aktivní služby. Pokud výcvik tankových posádek trvá zhruba rok, pak u pilotů je to ještě mnohem složitější. Pilot v záloze, který víc než rok nelétal na moderních stihačkách typu Mig-29, F-15, F-16, F-18 apod, musí po návratu do aktivní služby strávit nejméně 6 měsíců pozemní přípravou, než je vůbec puštěn do letadla.

Pozemní příprava většinou spočívá v tréningu v letovém simulátoru, kde si pilot plně automatizuje řadu funkcí pro bojovou misi. Během bojové mise musí pilot zvládnout řadu úkonů, komunikovat se svojí dvojkou, s pozemní základnou, vyhodnocovat informace z radaru, obranného systému atd. Proto běžné funkce musí dělat naprosto automaticky a k tomu slouží právě onen pozemní dril. Poté začne znovu létat (často s instruktorem) a až po několika týdnech/měsících se může sám aktivně účastnit bojové mise.

V nadzvukové stíhačce jakákoliv pilotní chyba znamená většinou nejenom ztrátu pilota, ale i drahého letadla a to nechce nikdo riskovat. Válka na Ukrajině není Afganistán, nebo Irák, kdy druhá strana neměla žádné prostředky protiletadlové obrany a pilotů, tedy od nepřítele nic nehrozilo. Zde bojují s moderní ruskou armádou, která má jak moderní letadla, tak dobře vycvičené piloty.

Pokud tedy Ukrajinci dostanou ze Západu letadla, pak musí dostat i piloty a to platí i pro polsko-slovenské dodávky Mig-29. Žádná jiná možnost není. Stejně jako u tanků a dalších moderních zbraňových systému bude na Ukrajině bojovat západní profesionální voják jednotek NATO. Mediální historky o rychle se učících ukrajinských tankistech a pilotech jsou jen pohádky pro sdělovadla a hloupější část veřejnosti.

Funguje to tak, vojáci se oficiálně vyřadí z armády a okamžitě podepíší kontrakt se soukromou firmou a na Ukrajině slouží jako „dobrovolníci“. Američané a Britové zatím mají stále strach do otevřeného vyslání jednotek na Ukrajinu pod jejich skutečnou identitou, protože to by velmi pravděpodobně znamenalo jadernou 3. světovou válku. Americká vojenská doktrína sice s jadernou válkou v Evropě počítá, ale zatím ještě převažují hlasy rozumu.

Američané mají s těmito druhy operací, kdy se vytvoří „nová armáda dobrovolníků„ z jejich regulérních jednotek dlouholeté zkušenosti. Například v Laosu v 60. a 70. letech CIA vytvořila celé letectvo sestavené z amerických pilotů. Operace se jmenovala The Other Theather (jiné divadlo) a operace probíhala několik let, podle všeho byla financovaná z prodeje drog. Neoficiálně se těmto jednotkám říkalo AIR America a piloti létali v civilním oblečení. Tehdejší ztráty amerických pilotů dosahovaly až 28 %.

Podobné operace v menším rozsahu CIA organizovala v Latinské a Střední Americe, v Africe i na Blízkém Východě.

Svět se bohužel pomalu sune k 3. světové válce, které bude předcházet nastolení diktatury a teroru proti protiválečné veřejnosti a bude se to týkat i Česka. Část politiků pětikoalice jako Pavel, Ženíšek, Zdechovský, Rakušan atd. k tomu již otevřeně vyzývají. Prý je třeba zlikvidovat 5. kolonu, dezoláty, ruské šváby, antivaxery a konspirační teoretiky….

Pilot Čáslavák

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *