JUDr. Jiří Vyvadil: Zbabělý Rajchl, aneb koho volit?

Česká opoziční scéna od ANO až nově pro hnutí PRO je neskutečně zbabělá. Vůbec netvrdím, že se musí tlačit zahraničně politické téma, když není nic aktuálního.

Ale v situaci, když za celou současnou mizérii může válka USA a jeho spojenců proti Rusku, vydat pokyn, že nelze přicházet na demonstraci s ruskými vlajkami, zatímco a vcelku logicky proti demonstrantům stály u Muzea primitivní hordy proukrajinských aktivistů. Progresivistické Lidové noviny chválily Rajchla, jak opatrně našlapoval kolem NATO či EU a že chytře zakázal přijít s ruskými vlajkami.

A jak chce ten dobráček řešit dnešní problémy. Je tedy pro pokračování vyzbrojování Ukrajiny a nebo naopak chce konec konfliktu?

Bez řešení tohoto problému jsou všechny bláboly na téma ekonomiky zcela zbytečně. Zatímco v USA každý s otevřeným hledím buď válku proti Putinovi podporuje a nebo, často i z pragmatických důvodů, na to minimálně nahlíží jako na zbytečné plýtvání.

To ovšem Rajchl je čistá lilie. Chce za každou cenu získat mainstream. Jinými slovy, chce dělat v podstatě politiku, jaká se dělá, ale zároveň budit dojem revolty.

Což, do příští Sněmovny se dostane. Ale v jeho případě, protože je to především obchodník, bych si nebyl jist, s kým se spojí. To jeho Porsche za milióny spíše nasvědčuje, že za mrzký peníz, jak říkal, je ochoten s kýmkoliv.

Být jeho politickým partnerem, nevěřil bych mu ani nos mezi očima…

Mimochodem, podobně zbabělé je i ANO. A na rovinu: Pokud se nechají znásilnit Černochovou a spolupodpoří vojenskou dohodu s USA, která v dnešní době je už jen předstupněm války proti Rusku, ztratí 5-10 %.

To já jenom, abychom se tak nerozplývali, že lid včera na Václaváku znovu projevil vůli.

Byla to vůle kašírovaná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *