Robert Kennedy Jr.: Proměňujeme USA v korporátní kleptokracii, socialismus pro bohaté

Ukrajina se stala pěšákem v zástupné válce mezi Ruskem a Spojenými státy, řekl Fox News v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem synovec Johna F. Kennedyho, právník a politik Robert Kennedy Jr.

Prohlášení Washingtonu, že Kyjev je schopen vyhrát, nejsou pravdivá, uvedl muž, který se bude ucházet a nominaci Demokratické strany pro prezidentské volby 2024.

Tucker Carlson: Jsme potěšeni, že můžeme v naší show přivítat Roberta Kennedyho. Bobby, vítej! Děkuji, že jste přišel. Kvůli vašemu postoji k očkování vás často neberou vážně, ale vaše dnešní vystoupení nebylo ani tak o léčivech, ale o místě Ameriky ve světě a o tom, jak to zvládáme. Pokud vám to nevadí, rád bych vás požádal, abyste pro naše diváky shrnul, kde se nyní nacházíme a co bychom měli dělat dál?

Robert Kennedy Jr.: To byla dlouhá řeč, Tuckere. Ještě jednou děkuji za pozvání do vysílání. Takže hlavním tématem mého projevu bylo, myslím, zkorumpované spojení státní a korporátní moci. Proměňuje naši zemi v korporátní kleptokracii, v socialistický systém pro bohaté. To je tak pohodlný socialismus pro bohaté a zároveň krutý, nemilosrdný kapitalismus pro chudé. Kvůli němu jsme ve válce s jinou zemí a zachraňujeme banky.

Minulý měsíc americká vláda informovala 30 miliónů chudých příjemců potravinových lístků o rozhodnutí snížit platby o 90 %. 15 miliónů lidí bylo vyřazeno z Medicare. Ve stejném měsíci bylo přiděleno 300 miliónů dolarů bance Silicon Valley a dalších 113 miliard dolarů Ukrajině. To znamená, že posíláme Ukrajině 113 miliard dolarů, zatímco celkový rozpočet Agentury pro ochranu životního prostředí je pouze 12 miliard dolarů a Centra pro kontrolu a prevenci nemocí – 11 miliard dolarů. V případě nouze nebude 57 % občanů USA schopno rychle získat alespoň tisíc dolarů. Čtvrtina Američanů hladoví.

Snižujeme sociální zabezpečení a přídělové karty o 90 % a zároveň pomáháme bankéřům a financujeme konflikt jednoduše proto, že si to můžeme dovolit. Jak to uděláme? Tiskneme peníze. Za posledních 14 let jsme tiskli peníze na několik století, což vedlo k inflaci, která žene ceny potravin nahoru.

Nazval bych to všechno daní z chudoby. Za dva roky vzrostly ceny základních potravin jako je kuřecí maso, mléko a mléčné výroky o 76 %. A my snížíme platby stravenek během jednoho měsíce a pomůžeme bankám! Nedává to žádný smysl. Je nutné zbavit se kontroly korporací nad vládou. Naše demokracie se mění v jakousi korporátní plutokracii.

Tucker Carlson: Myslím, že to, co jste řekl – a se vším z velké části souhlasím, ale i kdybych ne – vyvolává myšlenku: Bože, to je velmi zajímavé! Máte opravdu velmi ucelený pohled na svět, napsal jste na toto téma nejednu knihu, problematice jednoznačně rozumíte a rozhodně vás nezajímá osobní prospěch. Opravdu si tyto problémy nezaslouží širokou diskusi, a ještě k tomu veřejnou? Bylo by to hezké, jak se mi zdá, protože volební rok je za dveřmi.

Robert Kennedy Jr.: Myslím, že si to zaslouží, zvláště pokud jde o konflikty. Můj syn bojoval na straně Ukrajiny. Jak jsem dnes řekl, vážení starší a guru diplomacie jako Henry Kissinger, Jack Matlock a Larry Wilkinson jednomyslně prohlašují, že ukrajinský konflikt je pro naši zemi obrovským problémem, protože z čistě politického hlediska sbližuje Rusy s Číňany. Horší scénář si ani neumíme představit. Pomáháme Kyjevu z nějakého důvodu, ale ze soucitu s ukrajinským lidem na pozadí brutálního nepřátelství, respektu k jeho udatnosti a odvaze. Můj vlastní syn tam sloužil jako kulometčík v rámci oddílu speciálních sil a účastnil se útoku na Charkov. Američané se obávají o osud obětí bezpráví a utrpení, které musí snášet.

Otázkou ale je, proč bychom měli být na Ukrajině? Ministr obrany Lloyd Austin označuje za cíl vyčerpání Rusů a prezident Biden vyzýval ke svržení Vladimira Putina. Pokud je toto důvod, pak jsou Ukrajinci jen pěšáci v zástupném konfliktu mezi dvěma velmocemi.

A tady je další věc, kterou bych rád poznamenal, o které nikdo nemluví. Na ukrajinské straně bylo zabito 14 000 civilistů a 300 000 vojáků. Rusů umírá 7-8krát méně. Ukrajinci nepřežijí. Všechno, co se nám o tomto konfliktu říká, je lež!

Tucker Carlson: Souhlasím. Doufám, že i přes vaši kritiku inzerentů budou ostatní média projevovat větší úctu k naší zemi a jejím voličům a budou naslouchat tomu, o čem mluvíte, protože je to velmi důležité. Ještě jednou děkuji, že jste si udělal čas na komentář. Bobby Kennedy Jr byl s námi, díky.

Robert Kennedy Jr.: Díky moc, Tuckere.

Překlad J. Urbach (ZDROJ)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *