První Máj v Táboře

Rok od roku je stále více patrné, nakolik nihilistická je česká společnost, když nejen na Prvního máje se účastní veřejných shromáždění zpravidla jen nepočetná skupina staršího pokolení, zatímco mládež i s jejich rodiči se spokojeně oddává tomu, čeho jsme svědky nejen v posledních letech.

Jen zcela nemnohé občany zajímá a trápí stav věcí, jenž stále více dává vědět, že bude opravdu zle. Ostatní oddaně a tupě přijímají současnost jako věc danou div ne od Boha. Kdo se zamýšlí nad tím, že hnacím motorem kapitalismu je stále větší zadluženost, která není bezbřehá, a proto se musí řešit válkami, ať již těmi horkými (viz válka na Ukrajině), anebo třeba těmi pandemickými, jak jsme ještě nedávno toho byli všichni svědky.

I proto patří velké poděkování hrdinům dnešní doby, mezi které lze rozhodně zařadit ty, kteří tohle vše nejen pochopili, ale říkají to i nahlas. Naprosto skvěle vystihl podstatu věci ve svém projevu Marek Adam v Táboře, když řekl, že současný proletariát ani neví, kým vlastně je, a proto není schopen žádného odporu.

Mgr. Marek Adam k významu Prvního máje:

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *