Vyšetřování klanu Bidenů nabírá na rychlosti

Až dosud si byla většina Američanů poměrně jistá, že Joe Biden a jeho syn Hunter jsou zkorumpovaní. Nedávné spisy zveřejněné po tvrdém a stále probíhajícím vyšetřování ze strany vysokých republikánů však naznačují, že celá rodina může mít potíže.

Někteří přední republikáni předložili 10. května usvědčující důkazy naznačující, že nejméně devět členů rodiny Joea Bidena mohlo získat až 10 miliónů dolarů z rumunských a čínských zdrojů během jeho působení ve funkci viceprezidenta v Obamově éře.

Je prostě nemyslitelné, aby o tom pan prezident nevěděl. Bílý dům odmítá napravit příslušná prezidentova prohlášení, řekl předseda Kongresového výboru pro dohled, republikán z Kentucky James Comer. Prezident nyní využívá své řídící pravomoci, aby zasahoval do své vlastní role a role své rodiny při vyšetřování dohody. Při prezentaci dosavadních výsledků vyšetřování se střídali různí republikáni. Republikánka z Jižní Karolíny Nancy Maceová řekla:

Pod každým kamenem, který zvedneme, je více důkazů. Mohlo by to být největší korupční schéma všech dob v americké politice, ve kterém úřadující viceprezident… ve kterém máme členy jeho rodiny, zatím devět – mohlo by to být více – pocházejících ze zemí kolem obohacených po celém světě.

James Comer dodal, že kontrolní panel měl důkazy o tom, že rodina Bidenových obdržela z Rumunska celkem 1 milión dolarů, zatímco Joe Biden byl viceprezidentem zabývajícím se rumunskými záležitostmi. Tvrdil také, že do rodiny Bidenových přitekly další miliony z čínských společností, které za tímto účelem prošly množstvím různých bank. Comer hovoří o složitém transakčním systému, který se používal k zamaskování převodů peněz:

Aktivity rodiny Bidenů a jejich obchodních partnerů v Rumunsku naznačují, že v letech 2016 a 2017 proudily finanční prostředky s cílem ovlivnit politická rozhodnutí. Zatímco viceprezident Biden učil Rumuny o etice a korupci, Hunter Biden prostřednictvím svého obchodního partnera Boba Walkera inkasoval přes milión dolarů od společnosti podezřelého z Rumunska Gabriela Popoviciu. Tato platba nesouvisí s tvrzením zástupce Hunter Biden, že to byla advokátní kancelář Popovicius. 

Podání ukazuje, jak Bidenova rodina a různí obchodní partneři založili během místopředsedy Joea Bidena více než dvacet společností. Rodina Bidenů navíc využívala firmy obchodních partnerů k tomu, aby si peníze ze zahraničí získávala sama, jak vyplývá z bankovních dokumentů, vyplývá z nedávno prezentované zprávy. Podle této zprávy byly velké platby také rozděleny na menší částky, které byly po určitou dobu poukázány z různých bank různým členům rodiny Joea Bidena, včetně vnoučat Joea Bidena. Bylo například prokázáno, že čínské společnosti s úzkými vazbami na místní tajné služby a Komunistickou stranu Číny zasahovaly do amerických společností s ručením omezeným, zamaskovat původ peněz.

Jde o záměrnou zastírací taktiku ve finančních záležitostech. GmbH byla pojmenována Robinsonem Walkerem. Kromě toho Hunter Biden obdržel přímé platby na svůj firemní účet od osoby ovládané Čínou jménem Ye. Bidenovi by z tohoto obchodního partnerství čerpali milióny dolarů. Když byl Ye zatčen v Číně, Hunter Biden se pokusil od Ye distancovat tvrzením, že od Ye nikdy žádné peníze nedostal. Podle zprávy předložené 10. května však bylo toto tvrzení nepravdivé.

Rodina amerického prezidenta Joea Bidena získala
více než 10 miliónů dolarů ze zahraničních zdrojů, mimo jiné z Číny

James Comer, předseda vyšetřovací komise

Tyto příjmy podle vyšetřovací komise nejsou legitimní, řekl na tiskové konferenci 10. května předseda sněmovního výboru pro dohled James Comer:

Bankovní záznamy ukazují, že rodina Bidenových a spříznění jednotlivci obdrželi více než deset milionů dolarů od cizích státních příslušníků a jejich společností. Část těchto prostředků přišla od čínské společnosti na účty společnosti Huntera Bidena.

Účastníci vyšetřování tvrdí, že nejméně devět členů Bidenovy rodiny dostalo peníze, když byl Joe Biden viceprezidentem Spojených států, a jejich zástupci vytvořili ve stejném období „složitou a podezřelou síť více než 20 společností“.

Hunter Biden: Milióny z Ukrajiny jsem utratil za drogy, pití a ženy

Ve Spojených státech diskutují o pamětech syna prezidenta Joe Bidena, Huntera Bidena, kde mimo jiné připomíná svou skandální práci na Ukrajině ve společnosti Burisma s platem 50.000 $ měsíčně a závislostí na alkoholu a drogách

Příjmení se stalo doporučením

Biden Jr. připouští, že mu otcův politický vliv pomohl, ale tvrdí, že ani on, ani jeho otec neudělali nic nezákonného – zejména pokud jde o Burismu.

Toto prohlášení je v rozporu se závěrem výboru Senátu, který na podzim loňského roku zjistil, že Biden jako viceprezident se setkal s poradcem (lobbistou) v představenstvu Burisma Požarskim. Toto setkání bylo organizováno na naléhání Huntera Bidena a od toho závisela velikost jeho platu. Informace o tom se před volbami objevilo v notebooku Bidenova syna, který byl ponechán v opravě, kde byly také uloženy porno a videa z drogových party s jeho účastí (Biden to poté nevyvrátil ani nepotvrdil).

Hunter Biden byl zařazen mezi top manažery Burisma po dobu pěti let, od roku 2014 do roku 2019, a získal tam celkem 4 milióny dolarů. Což podle vlastního přiznání ve svých pamětech utratil za alkohol, drogy a ženy. „Není pochyb o tom, že mé příjmení sloužilo jako druh doporučení“, píše v knize, když byl povolán do správní rady Burisma.

Jeden z členů sněmovního výboru pro dohled na tiskové konferenci řekl:

Toto je možná nejzkorumpovanější schéma v americké politice… Pokud je některé z těchto obvinění pravdivé, měl by být někdo se jménem Biden obviněn, postaven před soud a možná na nějaký čas jít do vězení.

Sám Joe Biden, který je nyní ve stavu senilní pokory, již dříve opakovaně prohlásil, že si není vědom obchodních operací svých příbuzných, ale je si jistý, že neporušili zákon.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *