Ohlédnutí se za květnovými připomínkami osvobozování od fašismu

Květnové pietní akty připomínající osvobozování naší vlasti od fašismu se zvláště v posledních třech letech stávají významným aktualizačním prvkem ve snaze postavit hráz novodobému přepisování a překrucování dějin.

Aliance národních sil, ale rovněž i Klub českého pohraničí s nově utvořenou Sekcí strážců míru si kladou úkol bojovat za historickou pravdu. Nesmíme nikdy připustit popření odkazu našich předků, stejně jako popření významu všech, kteří kdy statečně bojovali proti fašismu a nacismu.

Zvláště v posledním roce bráníme a hrdě připomínáme památku hrdinů Rudé armády, ochraňujeme a ošetřujeme jejich hroby, pomníky a pomníčky, nosíme květiny a zapalujeme svíčky.

Na fotografiích níže pod tímto textem můžete spatřit momenty a střípky z jednotlivých pietních aktů, např. v partyzánské obci Mnich na Pelhřimovsku, dále pak hroby sovětských vojáků na hřbitově v Soběslavi či pomník v Lejčkově, kde se střílelo ještě 9. května 1945. Nechybí ani fotodokumentace z oslavy Dne vítězství v Táboře, městě s husitskou revoluční tradicí.

Nikdy nás neopustil, kdo zůstává živý v našich srdcích!

Čest památce všech, kdo v minulosti zemřeli za vítězství nad hnědým morem nacismu, ale i památce těch, kteří právě dnes pokládají své životy v boji proti novodobému fašismu!!!

NIKDO NEBUDE ZAPOMENUT, NIC NEBUDE ZAPOMENUTO.

S úctou
Mgr. Marek ADAM
1. místopředseda Aliance národních sil
vedoucí Sekce strážců míru při Klubu českého pohraničí, Dr. E. Beneše v Táboře


Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *