Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 1.5.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval nadnárodní právní jurisdikci v Haagu, která vydala na ruského prezidenta, coby válečného zločince, mezinárodní zatykač.

V souvislosti s chystaným sjezdem představitelů zemí sdružených v organizaci BRICS v Jihoafrické republice vyplynulo, že ruský prezident, pokud se dostaví spolu s ostatními představiteli zemí BRICS, bude v JAR neprodleně zatčen. A zdaleka nejen v JAR, ale i v Rakousku, Německu atd.

Proto vládnoucí strana Africký nár. kongres rozhodla, že JAR odstupuje od smlouvy s Mezinár. soudním dvorem v Haagu. To samé potvrdil i prezident JAR. Vzápětí však Kancelář prezidenta JAR vydala prohlášení, že odstoupení JAR od smlouvy s Mezinár. soudním dvorem v Haagu nepadá v úvahu, tj. pokud ruský prezident do JAR přiletí, bude na letišti neprodleně zatčen a předán jako válečný zločinec do Haagu. Vyvstává tak zásadní otázka, která síla vládne v JAR, když ani Africký nár. kongres, ani samotný prezident JAR, tuto podřízenost JAR soudnímu dvoru v Haagu neuznávají. Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *