Jindřich Kulhavý: Politika plná baronů Prášilů…

… a mainstreamová média jakbysmet. Je neuvěřitelné, jak především Petr Fiala lže. Je předsedou strany, která se dostala k moci především díky předvolebním slibům, z nichž nebyl dodržen snad žádný.

Přestože existuje nemalé množství videozáznamů, rozhovorů a prohlášení, ve kterých Fiala a jeho partaj slibovali mnohé, například snižování schodku státního rozpočtu, zeštíhlení státního aparátu, nezvyšování daní, vzepření se nesmyslným nařízením Bruselu, případně se budoucí premiér vyjadřoval vcelku věcně k dění na Ukrajině nedlouho po Majdanu, nyní naprosto ve všem otočil.

Je to stejně velká změna v myšlení a názorech, jakou prošel i ve svém vzhledu. Zatímco jeho image zestárlého Harry Pottera není ničím tak úděsným, co by mělo národ strašit, pak lži, kterých je schopný, patří do sféry totálního vypláchnutí mozku. Pan profesor postrádá jakýkoliv náznak sebereflexe a od jeho politologicko-premiérských úst se mu práší natolik, že se každý jen trochu přemýšlející Čech musí chytat za hlavu. Je s podivem, jak málo novinářů mu dokáže klást otázky směřující na razantní rozdíl mezi předvolebními cancy a současným směřováním vlády. Přesto už i takoví jsou a Fiala je při vysvětlování ochoten tvrdit, že rozdíl mezi nezvyšováním daní a jejich nárůstem neexistuje a je to to samé. Stejně lze vnímat odmítání diktátu Bruselu ohledně přístupu k motorovým vozidlům v době před pár lety, později inklinování k iniciativnímu schvalování likvidace spalovacích motorů v době předsednictví EU krátce po převzetí moci v ČR, aby za pár týdnů důrazně protestoval proti zavedení normy na zplodiny automobilů nazvané Euro 7. Není tak vůbec jasné, jaké pokyny dostane příště, až bude zase mluvit o této problematice. Fiala je naprosto bezpáteřní tvor neochotný si zapamatovat, co říkal předevčírem. Ministr spravedlnosti (úsměvný název ministerstva podílejícího se na degradaci práva) Blažek prohlásil, že Fiala nelže, ale pouze slibuje to, co nemůže splnit. Tak se nám zdá, že je tím popřena definice lži.

V lhaní nejede Fiala sám. Má zdatné pomocníky v amatérech a nýmandech politické scény Rakušanovi, Válkovi a Stanjurovi. Všichni tito tři spoluviníci na současném stavu parazitují a zároveň se podílí na mlžení. Rakušan je grázl od pohledu a jeho minulost je protkaná zajímavými transakcemi, Stanjura je ekonom samouk a Válek? Co ten proboha dělá v místech, kde se rozhoduje o zdraví národa, když má problémy sám ze sebou? Zabývá se více válčením než zásobováním republiky léky. Jistě, ve vládě je pár dalších, kteří škodí, jenže u nich je to o hlouposti. Černochová by byla ráda železnou lady, Langšádlová je přírodní úkaz naznačující, kam až lze v politice bez zvláštních schopností proniknout, Lipavský byl vystřelen do výšin, na které nemá znalosti a zkušenosti, jen díky zajímavě se vyvíjející koalici STAN a Pirátů, ostatní ministři jsou prostě produktem této zkažené doby, liberalismu a politické korupce.

Otočme list. Pokud občas otevřete Seznam, musíte mít kachní žaludek, abyste tu epizodu ve svém životě ustáli. Ukrajinci útočí na Rusko, které má dle nich rozvrácené vedení a prázdné sklady i peněženku. Ekonomice se daří a EU je na všech polích úspěšná. Všechny ty pseudozprávy doplňují články z Forum24, čím ještě více degradují mnohaletou práci, kterou stálo vytvořit ze Seznamu skutečně mocné médium. Jenže nyní se řadí k ČT a de facto i k ostatním mainstreamovým médiím. Polopravdy a doslovné lži doplňují společenským bulvárem, sportem a rozdílně atraktivními články z různých oblastí lidského života. Hlavní stati však patří k totální škváře a jasně poukazují na to, komu tato média slouží. Jejich majitelé a managment zázračně bohatnou na konzumaci lží plebsem tvořícím si názor dle moderátory a redaktory předložených blábolů. Už dávno nejdou média vládě po krku tak, jak by jít měla, ale naopak útočí na opozici a na občany s jiným názorem, než je ten schválený. To už tady ale bylo. Odměnou od vděčných politiků je další snaha navýšit příjmy od koncesionářů a upřednostňování některých autorů uveřejňujících svou práci v éteru.

Mezitím Petr Pavel, tedy další člen vládní Pětikoalice, byť ne oficiální, ohýbá hřbet před Sudetoněmeckým Landsmannschaftem. Odpovídá to popírání nacismu na Ukrajině i překrucování dějin týkajících se 2. světové války, jejího průběhu a napojení sudetských Němců, Banderovců a Vlasovců na nacisty z Německa. Svůj dopravní prostředek (motocykl), na kterém brázdí Evropu, ozdobil český prezident ukrajinskou vlajkou. To nehraničí s kolaborantstvím, to je jeho jasné vyjádření. Petr Pavel je českým prezidentem a občanem jen dle dokumentů, myšlením se řadí k Fialovi, Pekarové Adamové a k dalším škůdcům v ČR. Ani jednoho z nich nezajímají čeští občané. A pokud se k nim tváří vstřícně, je to jen další podvod, který má zastřít skutečné úmysly těchto současných vládců.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *