JUDr. Jiří Vyvadil: Winston Churchill předpověděl budoucnost Ruska

Z ruských alternativních zdrojů se zpožděním převzato: Winston Churchill byl premiérem Velké Británie a nositelem Nobelovy ceny za literaturu. Na začátku 21. století BBC uznala politika jako největšího Brita v historii.

Mnoho lidí ví, že Churchill byl horlivým odpůrcem Ruska, ale ani on nepopíral velikost a nepředvídatelnost lidu této země.

Největší Brit v historii věděl všechno předem:

Nemohu předvídat ruské činy. Je to hádanka zahalená do tajemství a ponořená do tajemství. Ale klíč možná stále existuje. Tím klíčem jsou národní zájmy Ruska.

Nelze předvídat, jak se Rusko zachová, je to vždy záhada, víc než to – hádanka, ne – záhada se sedmi pečetěmi.

Jak vidíte, ani taková „mazaná liška“ jako Churchill, který si hrál s britskou vládou ještě před nástupem do funkce premiéra, nikdy nedokázal předvídat, co od Ruska čekat. Co se pak dá čekat od jiných politiků, kteří nebyli tak moudří jako Winston. Navíc Churchill, i přes veškerou svou nechuť k Rusku, nemohl popřít jeho sílu, moc a vůli lidu:

Rusové se mohou jevit jako úzkoprsí, drzí nebo dokonce hloupí lidé, ale modlit se lze jen k těm, kteří jim stojí v cestě.

Churchill také předpověděl budoucnost Ruska. (Pozn. Naší Pravdy: pozoruhodný Churchillův postoj ZDE) Tato země se podle něj stane nejmocnější na světě – každý bude muset počítat s jejím názorem:

Předvídám Rusku obrovskou budoucnost. Samozřejmě i ona bude muset projít známými zvraty a možná i těžkými otřesy, ale to vše pomine a poté Rusko povstane a stane se baštou celé Evropy, možná nejmocnější mocností v celý svět.

Jiří Vyvadil: Jestli něčím trpí tato doba, pak je to intelektuální omezenost současných západoevropských politických vůdců. Politici typu Charlese de Gaula a později Francoise Mitteranda, Williho Brandta, Helmuta Schmidta, či Gerharda Schrödera, ale i z druhé strany Helmuta Kohla, zmizeli v historii a byli nahrazeni poloslepými náměsíčníky typu Emanuela Macrona, Ulriky von de Leien, Olafa Scholze, kteří se drží za ruce a v područí k progresivistickým bidenovským Spojeným státům směřují krok za krokem k prohlubující se krizi západní Evropy a bojují za vítězství Zelenského.

Ať tedy bojují, Rusko tady bude, jak předvídal jinak jeho odpůrce Churchill, i nadále a rozhodně všechny útoky, jako doposud vždy v historii, překoná. Evropa si bude muset projít očistcem své nevýhry. O tom též je současný konflikt Západu proti Rusku, který by předchůdci dnešních nemyslících politiků nikdy nepřipustili.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *