Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 22.5.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval prohlášení čínského stálého zástupce při OSN, že nelze donekonečna očekávat jednání o mírovém urovnání ukrajinského konfliktu. Je potřeba vytvořit podmínky pro konzultace, jež by vyústily v mírová jednání.

List The Guardian nedávno zveřejnil článek, že EU musí plánovat Rusko po Putinovi. Zásadní otázka tedy vyvstává, PROČ Západ, EU zejména, předpovídá pád Ruska? Ruku v ruce s tím se nabízí otázka, PROČ čínská varianta urovnání války na Ukrajině se shoduje s americkým návrhem? Zásadní v tomto úhlu pohledu je zřejmý ten fakt, že Zelenskij, ač prezident Ukrajiny, nehraje již vůbec žádnou roli. Veškeré řízení Ukrajiny plyne z velvyslanectví USA v Kyjevě. Ovšem, ruku v ruce s korporativními klany na pozadí, jež jsou řízeny ve všech bývalých svazových republikách SSSR zvnějšku.

I z toho důvodu je to cítit ze vztahu Číny vůči Kazachstánu, coby největší zemi z oněch republik. PROČ? Proto, že Čína potřebuje odtrhnout Kazachstán ze sféry vlivu Ruska. A to je důvod, PROČ Čína spěchá. Klíčový moment v Pjakinově vystoupení zazněl: členské země BRICS činí vše pro to, aby Rusko z perspektivního glob. hráče bylo vyřazeno, anebo aspoň zbržděno. PROČ? Aby budoucím glob. centrem se stala Čína spolu s Brazílií. Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *