Eric Zuesse: Vojska NATO začínají proudit na Ukrajinu

Podle Stephena Bryena, který má bohaté zkušenosti jako vysoce postavený manažer v americké zbrojní výrobě a také v exekutivě i legislativě americké vlády, napsal 25. dubna v titulku „NATO začíná nasazovat vojáky na Ukrajině a Rusko závodí o vítězství“:

NATO začíná na Ukrajině rozmísťovat bojové jednotky. Jsou v uniformách a většinou jsou soustředěny v západní části země, i když v některých případech jsou blízko skutečných bojů na východě. Ve větším počtu přijíždějí vojáci z Polska, Francie, Velké Británie, Finska a dalších členů NATO. Tyto jednotky nejsou žoldnéři. Na košilích nosí vlajky svých zemí. …

Bidenova administrativa, alespoň pro veřejnost, tvrdí, že je proti vyslání vojáků NATO na Ukrajinu. Pravdou však je, že Biden možná čeká na své znovuzvolení, než vydá rozkaz, aby američtí vojáci bojovali na Ukrajině. Po Bidenově znovuzvolení bude mít volnou ruku. Nedávné schválení zákona o letectví pro Ukrajinu ve výši 60 miliard dolarů signalizuje, že Kongres bude souhlasit s čímkoli, co bude chtít Bidenova administrativa udělat pro „boj s Rusy“. …

Mezitím je NATO daleko za Ruskem, a to jak ve výzbroji, tak i v lidské síle a průmyslové síle. Zásoby zbraní jsou navíc velmi nízké a na Ukrajinu bylo posláno vybavení údajně určené k obraně země, takže obrana je nedostatečná.

V americkém národním bezpečnostním establishmentu panuje konsenzuální názor, že Ukrajina válku s Rusy prohrává a potenciálně by mohla čelit rozpadu své armády. …

Zdá se, že plánem NATO je pokusit se odvrátit katastrofu tím, že doplní mezery v ukrajinských silách dovozem „poradců“ a bude čekat, až USA po listopadových volbách zapojí do boje svou armádu. Rusové to vědí a předhánějí se v tom, aby se pokusili zlomit ukrajinskou armádu dříve, než se Biden vrátí do úřadu, pokud se tak skutečně stane. Pokud se to Rusům podaří, větší válce v Evropě se vyhnou. V opačném případě bude Evropa se zavedením amerických sil uvržena do třetí světové války. A stejně tak i USA.

Stručně řečeno:

Válka Ukrajiny proti Rusku bude brzy válkou mezi Ruskem a všemi těmito členskými státy NATO, nikoli pouze proti Ukrajině.

To si vynutí tuto otázku, protože jakékoli vyjednané ukončení této války se tím stává nemožným:

Koncem tohoto konfliktu bude buď vítězství USA a „spojenců“ a porážka Ruska (tak nepravděpodobná, že je prakticky nemožná), nebo vítězství Ruska a drtivá porážka celého amerického impéria (což nakonec povede ke zhroucení hodnoty dolaru a bankrotu americké vlády).

ZDROJ (překlad Zvědavec)

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *