Německo označilo účast Ruska na ceremonii na památku nacistických vězňů za nežádoucí

Německo se postavilo proti účasti Ruska
na ceremonii u příležitosti osvobození konc. táborů

MOSKVA, 18. dubna – RIA Novosti. Ruské zastupitelství v Berlíně obdrželo upozornění, že je nežádoucí, aby se ruští představitelé účastnili vzpomínkových akcí u příležitosti 79. výročí osvobození vězňů koncentračních táborů, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Během čtvrtečního brífinku uvedla:

Muzeum na místě bývalého konc. tábora Auschwitz-Birkenau v Osvětimi v Polsku.

To se nedá ani vyslovit, tomu se taky nedá uvěřit, ale naše ambasáda v Berlíně obdržela oznámení o nežádoucí účasti oficiálních představitelů Ruska na vzpomínkových akcích u příležitosti 79. výročí osvobození vězňů zmíněných “továren na smrt“.

Právě těch ofic. představitelů naší země, kteří během posledních desetiletí učinili smyslem svého života uchování památky Velké vlastenecké války a paměti o druhé světové válce, kteří vložili vlastní síly, kteří pracovali, naplňovali své povinnosti a spojovali je s naplněním občanského postoje ve jménu zachování dějinné paměti a obraně každé památky v Evropě, která byla zbořena.

Marija Zacharova je ruská diplomatka, první žena ve funkci mluvčí ruského ministerstva zahraničí. Funkce se ujala 10. srpna 2015.

Tento provokativní útok považujeme za další krok německé strany, jehož cílem je další politizace historické paměti průběhu a výsledků druhé světové války v protiruském duchu. Považujeme to jako snahu o destrukci dějinné paměti a pravdy o druhé světové válce oficiálním Berlínem, který za takovým postojem jednoznačně stojí a který tento postoj také podněcuje.

Německé úřady dosud nereagovaly na nótu, kterou ruské velvyslanectví zaslalo v březnu tohoto roku ministerstvu zahraničí země s požadavkem oficiálně uznat zločiny spáchané Třetí říší na území SSSR během Velké vlastenecké války jako akty genocidy, uvedla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí. A dodala:

Chci ujistit německou stranu, že nebudou moci mlčet a vyhýbat se odpovědi.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Německo označilo účast Ruska na ceremonii na památku nacistických vězňů za nežádoucí

  1. Drak napsal:

    Co čekat od znovuzhnědnuvšího Německa? Zase jen SD, SS, NSDAP, jen pod jinými názvy, ale stejnou činností. Němci jsou a budou Němci, ať už je dělíme na nacisty, fašisty a další …isty, budou a jsou to zase Němci.

    • admin napsal:

      Ovšemže, máte pravdu. Jenže si dobře všimněte, co se děje. Dokonce i levice zastává názor, že je zapotřebí volit své zástupce do satanského doupěte, tedy do novodobého Reichstagu. Bohužel, s hořkostí v hlase jsem nucen říci, že kola dějin se točí zpět. Národy nepochopily, co se před našima očima odehrává za satanský rej…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *