Napoleonův vzdálený prasynovec varoval před nebezpečím konfliktu s Ruskem

MOSKVA, 20. dubna – RIA Novosti

Vzdálený prasynovec Napoleona Bonaparta Joachim Murat oznámil svou účast ve volbách do Evropského parlamentu a zmínil mimo jiné nebezpečí sklouznutí Evropy do války s Ruskem.

Joachim Murat napsal v článku v časopise Revue Politique et Parlementaire toto:

Jsme v kritickém bodě, kdy francouzský národ urychluje svůj úpadek a riskuje, že se vrhne do války s ničivými a bezprecedentními následky.

Francouzští vojáci

Kritizoval „zničení“ Francie zastánci „federalistické Evropy“ a vyzval k obnovení moci národů tváří v tvář represivní eurobyrokracii technokratů bez jakékoli demokratické legitimity.

Dnes kráčíme po spirále, která nás vede k otevřenému konfliktu s Ruskem, jehož důsledky nelze v kontextu existence jaderných zbraní předvídat, varoval Murat.

Využití konfliktu na Ukrajině evropskými byrokraty označil za nečestný argument a kritizoval „fanatiky federalistické Evropy“ za to, že stoupence diplomacie a vyjednávání vykreslovali jako zrádce a pacifisty jako nepřátele. Jak řekl politik, je třeba udělat vše pro brzké příměří a trvalý mír.

Francouzský prezident Emmanuel Macron hovoří s francouzskými vojáky.

Takže tohle je ten druh Evropy, jaký chceme? Tedy mašinérii zastrašování, která nás, aby ospravedlnila svou autoritářskou vizi, vede do vážného konfliktu a zbavuje nás našich demokratických mechanismů i naší nejzákladnější suverenity, tohle že chceme? Volba je na vaší straně.

Jean-Luc Mélenchon byl zvolen poslancem Evropského parlamentu v roce 2009 a znovu zvolen v roce 2014.

Padesátiletý Joachim Murat bude číslo tři na kandidátní listině za frakci „My, národ“ v čele s Georgem Kuzmanovicem, který byl dříve oficiálním představitelem Jeana-Luca Mélenchona, ale v roce 2018 založil vlastní stranu Suverénní republika. Politik je potomkem napoleonského maršála Joachima Murata, který byl ženatý s Napoleonovou sestrou Karolinou Bonapartovou.

Murat sloužil u výsadkových sil, byl součástí francouzského kontingentu v Kosovu a nyní je plukovníkem v záloze.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *