Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 22.4.2024 aneb Škola fašismu v Rusku?

V úvodu se Pjakin věnoval dotazu posluchačů ohledně působení vzdělávacího střediska Alexandra Dugina, tedy Vysoké polit. školy (VPŠ) Ivana Iljina. Vzhledem k silné opozici vůči VPŠ Ivana Iljina se v Rusku hovoří o rozkolu společnosti.

Pjakin správně již v samotném úvodu zmínil v souvislosti s Iljinem snahy vnutit Rusku ideologii fašismu. Přesně v duchu technologie pod názvem Okno Overtona, tedy když zpočátku nepřijatelná teze se nakonec stane všeobecnou normou. To se týká mj. předsedy ruského parlamentu Vjačeslava Volodina, jenž termín fašismu nahrazuje pojmem nacismus. Nechce totiž přiznat, že nacismus je součástí vyššího pojmu fašismus.

Pjakin zmínil, že na Ukrajině byla vychována národnost s jediným cílem – bojovat proti Rusku na všech frontách. A Duginova akademická obec slouží témuž cíli. Fašismus, to nejsou jen hákové kříže a konc. tábory, jak to prováděla Třetí říše, ale především napojení zfanatizovaných společenských skupin na vládnoucí oligarchii. A tohle není jen případ současné Ukrajiny, ale, bohužel, již i samotného Ruska. (Pozn. Naší Pravdy: nezapomínejme, že boj za zničení ruského národa a uchvácení sibiřského surovinového bohatství neprobíhá jen zjevně, tedy zvenčí, ale i zevnitř Ruska, rukama ruské bankovní elity skrze zkorumpované úřady.)

Metody, jak se nakládá s lidmi, kteří prohlédli nynější hloubku bankovní fašizace společnosti ze strany oligarchátu, jsou zřejmé. Především nemožnost obdržet odpovídající společenské ohodnocení nejen v podobě prac. zařazení, ale také v podobě odpovídajícího fin. ohodnocení. A s tím souvisí zrádná role Alex. Dugina, jenž moc dobře ví, kdo byl Ivan Iljin, jenž měl jediný cíl – zavést v Rusku fašismus. Pjakin opět zmínil předsedu ruského parlamentu Vjačeslava Volodina, který tohle všecko podporuje. Tedy názorovou linii, že Rusko mohou řídit jen Němci nebo Židé. A ruská TV propaganda přesně v tomto duchu také usilovně pracuje. Oponenti Dugina slovo v TV debatách na státních kanálech nedostanou.

Ostatní již ve videu:


Pozn. Naší Pravdy:
Kdo umí rusky, vřele doporučujeme vyslechnout následující video. Z něho jednoznačně plyne, komu že to slouží ruská státní moc. Tohle se z českých zdrojů, ani levicových, nedozvíte.

Iljin byl zastáncem fašismu a obdivoval italské a německé fašisty. Byl znepokojen tím, že Italové dospěli k fašismu dříve než Rusové a připisoval jim alespoň inspiraci u ruských Bílých. Ve 20. letech 20. století věřil, že bílí ruští exulanti, v jeho podání „mí bílí bratři, fašisté“, se vrátí k moci v Rusku, které bylo v té době ovládáno bolševickými revolucionáři.

Ostatky Ivana Iljina a jeho manželky byly z osobní iniciativy ruského prezidenta Vladimira Putina roku 2005 převezeny ze Švýcarska do Ruska a jsou dnes uloženy na hřbitově Donského kláštera v Moskvě. V roce 2009 nechal na své náklady prezident Putin postavit nový náhrobek na Iljinův hrob.

Škola fašismu v Rusku?

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *